Betongbilvelten før jul gjør at Lørentunnelen vestgående må stenge en uke

Betongbilen som veltet i Lørentunnelen på Ring 3 i Oslo før jul, gjorde store skader på tunnelen. Omfattende reparasjoner gjør at Statens vegvesen må stenge det vestgående løpet i over ei uke.

Både vegg- og takelementer i Lørentunnelens vestgående løp ble skadet i betongbilvelten før jul, skader som også påvirker det elektriske anlegget og brannsikringen i tunnelen
Både vegg- og takelementer i Lørentunnelens vestgående løp ble skadet i betongbilvelten før jul, skader som også påvirker det elektriske anlegget og brannsikringen i tunnelen Foto: Petter Looy Nielsen, Statens vegvesen
6. jan. 2022 - 08:55

Lørentunnelen på Ring 3, vestgående retning, blir stengt hele døgnet fra torsdag 6. januar kl. 22.00 til lørdag 15. januar på grunn av reparasjoner. Det er skiltet omkjøring om Dag Hammarskjølds vei for vestgående trafikk. Trafikanter som kjører vestover bør beregne ekstra reisetid, eventuelt finne alternative ruter eller la bilen stå. Østgående trafikk går som normalt.

Ulykken i Lørentunnelen før jul der en betongbil veltet, førte til store skader på tunnelkonstruksjonen. Byggeleder Ole Kristian Kjosbakken i Statens vegvesen forklarer hvilke reparasjoner som må gjøres:

– Vi må ta ned og skifte tak- og veggelementer i tunnelrommet samt påføre sprøytebetong i deler av taket. Dette fører til at det elektriske anlegget blir berørt og tunnelen blir mørk i tillegg til at brannsikringen blir borte. Våre entreprenører vil jobbe dag og natt for å få jobben gjort så raskt som mulig.

Det er entreprenørene Mesta og Veidekke som utfører reparasjonsarbeidene i Lørentunnelen på oppdrag for Statens vegvesen.

Les også

Setter stopp for Pride-gangfelt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.