IT

Berøring, bevegelighet og alt-i-ett

Slik er PC-ens fremtid, ifølge HPs sjefsdesigner.

HP Z1: Alt-i-ett-maskin som blant annet tar opp konkurransen med Apples iMac.
HP Z1: Alt-i-ett-maskin som blant annet tar opp konkurransen med Apples iMac. Bilde: HP
24. mai 2012 - 20:56

Salget av stasjonære PC-er faller under vekten av folks kjærlighet til de bærbare. Men et segment av markedet for de mindre flyttbare PC-ene vokser friskt:

De såkalte alt-i-ett PC-ene, hvor all elektronikken er bygget inn på baksiden av skjermen, er blitt den store vinneren i stasjonærmarkedet. Ikke bare på forretningssiden, folk vi ha dem hjemme også.

– Siden vi for alvor tok tak i dette markedet for fire år siden, har vi utviklet en rekke alt-i-ett PC-er og vi har sett at markedet har vokst eksponentielt. En grunn er selvfølgelig at folk kjøper alt-i-ett PC-er i stedet for vanlige stasjonære PC-er, men jeg tror dette markedet kommer til å vokse inn i områder der vi ikke bruker PC-er i dag. Vi eksperimenterer med hvor vi kan ha slike PC-er. Vi henger dem på veggen, setter dem på kjøkkenet, men vi jobber også med selve formfaktoren. I fremtiden ser vi for oss varianter som er mye enklere å tilpasse. Utgaver med bøybare skjermer kan gjøre mye mer enn PC-er i dag, sier sjefsdesigner i HP, Stacy Wolff.

Les også: HP i strupen på Apples iMac

1200004943.jpg

Berøring

Noen av de nye alt-i-ett modellene HP har lansert har berøringsskjermer, og Wolfe tror at vi kommer til å se mer av det i fremtiden.

— Programvaren for berøringsskjermer har blitt vesentlig forbedret de siste årene, men ikke nok. Det vil endre seg med Windows 8 senere i år. Det nye operativsystemet er skreddersydd for fingerbruk og kommer til å skape etterspørsel etter berøringsskjermer, både bærbare og stasjonære.

Horisontalt

— Etter hvert som berøring tar av, vil vi det bli naturlig å bruke PC-ene på en ny måte. Jeg tror ikke folk bare vil sitte med skjermen vertikalt foran seg. Når vi bruker fingrene er det ofte mer naturlig om den ligger helt eller delvis horisontalt. Det er jo slik vi bruker papir når vi skriver på tegner. Vi har laget en slik berøringsfølsom alt-i-ett-PC som kan senkes fra vertikal til nesten horisontal arbeidsposisjon og den innbyr til en helt ny måte å jobbe på. Ikke minst barn elsker denne måten å arbeide og leke på, sier Wolff.

Les også:

Her er Asus’ super-ultrabook

Ny superdisk om to år 

Hvilken ultrabook skal jeg velge?

Spår harddisker på 150 TB 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.