MARITIM

Berging av Eemslift Hendrika blir vanskelig

Kystvaktskipet KV Sortland er framme ved havaristen Eemslift Hendrika tirsdag ettermiddag. Bergingsfolk planlegger å ta seg om bord i havaristen på onsdag.

Det nederlandske lasteskip Eemslift Hendrika som har fått slagside i Norskehavet og har sendt ut en nødsignal etter at lasten har forskjøvet seg. Et redningshelikopter har hentet ut flere av mannskapet.
Det nederlandske lasteskip Eemslift Hendrika som har fått slagside i Norskehavet og har sendt ut en nødsignal etter at lasten har forskjøvet seg. Et redningshelikopter har hentet ut flere av mannskapet. Foto: Redningshelikopter Florø/ Hovedredningssentralen Sør-Norge
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
Arne FenstadArne FenstadJournalist
6. apr. 2021 - 11:46 | Endret 6. apr. 2021 - 15:08

KV Sortland er en del av slepebåtberedskapen langs kysten og forberedt på bergingsoperasjoner. Pressetalskvinne Torill Herland i Sjøforsvaret sier at mannskapet på KV Sortland helt sikkert har lagt en plan, men kjenner ikke detaljer.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.