INDUSTRI

Bergen Group sliter

Varsler store tap og ny deleier.

Forsinket: Fjord Line bestilte i mars 2010 nye cruiseferger. De er en god del forsinket og kostnadene er gått i været. Fergene får LNG-motorer fra Rolls-Royce. Det er nevnt som en av årsakene til forsinkelsene, men er tilbakevist av rederiet.
Forsinket: Fjord Line bestilte i mars 2010 nye cruiseferger. De er en god del forsinket og kostnadene er gått i været. Fergene får LNG-motorer fra Rolls-Royce. Det er nevnt som en av årsakene til forsinkelsene, men er tilbakevist av rederiet. Bilde: Fjord Line
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
4. feb. 2013 - 13:22

Bergen Group varsler i dag at det er i forhandlinger med et selskap som vil kjøpe seg inn i offshoreverftet  Bergen Group Rosenberg i Stavanger.

Samtidig varsler selskapet at det går mot store tap innen skipsbygging.

De varsler at også  fjerde kvartal 2012 viser driftsunderskudd.

Les også: Batterier på full fart inn i skip

Crusie-fergetrøbbel

Årsaken er kostnadsoverskridelser og forsinkelser. Det gjelder blant annet ved Bergen Group Fosen som bygger to passasjerferger for Fjordline.

I forbindelse med Bergen Group Rosenberg, forklarer selskapet  at det har ønsket å forsterke engineeringkapasiteten.

I en pressemelding utdyper  konsernsjef Terje Arnesen med at Bergen Group har søkt ulike strategiske alternativer for offshoredivisjonen, både ved partnerskap og ved samarbeid.

Les også: Vil erstatte turbiner med gassmotorer

Selger i Stavanger

- I denne fasen har det utviklet seg mulige nye løsninger, der vi har initiert diskusjoner med eksterne aktører om å kjøpe seg inn på eiersiden i Bergen Group Rosenberg. Vi forventer en nærmere avklaring på dette i nær fremtid, opplyser Arnesen.

Det har ikke vært mulig å få vite hvilke kjøpere eller medinvestorer som er aktuelle.

Bergen Group - BMV skipsbygging skispverft skipsbygger
Det har ikke vært mulig å få vite hvilke kjøpere eller medinvestorer som er aktuelle.Bergen Group sliter innen skipsbygging. Tore Stensvold

Ikke nok

Om problemene i skipsbyggingsdivisjonen, sier han at konsernet har vært gjennom en omfattende prosess med å sikre fremdriften på nybyggingsprosjektene i henhold til avtalt leveringstid.

- Dette vil dessverre bli mer ressurskrevende enn tidligere antatt og ytterligere avsetninger i skipsbyggingsdivisjonen må gjøres i 4. kvartal 2012, sier Arnesen.

Les også: Store kontrakter for norske skipsbyggere

Salg

Bergen Group solgte i november kranselskapet Dreggen i Bergen som et tiltak for å fokusere mer mot hovedområdene skipsbygging, engineering og offshore. Palfinger Group overtok og endret selskapets navn til Palfinger Dreggen.

I januar ble det klart at Halsnøy verft ble solgt ut av Bergen Group. Kjøper av service- og reparasjonsverftet i Sunnhordaland er Halsnøy Dock, som eies av Cinus AS. Dette selskapet er også hovedeier i verftet Fjellstrand AS.

Tidligere i fjor høst ble det inngått en samarbeidsavtale med et større internasjonalt selskap om felles eierskap til skipsbyggingsdivisjonen. Ifølge Bergens Tidende er det det nederlandske familieeide konsernet Damen. Disse planene er foreløpig ikke gjennomført.

Les også: Nye eiere for norske STX-verft

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.