KLIMA

Bellonas nestleder slutter

SLUTTER I BELLONA: - Det stemmer, sier Marius Holm til Teknisk Ukeblad. Bellonas nestleder har sagt opp jobben etter 11 år i miljøstiftelsen. Det er usikkert hva han skal gjøre nå.
SLUTTER I BELLONA: - Det stemmer, sier Marius Holm til Teknisk Ukeblad. Bellonas nestleder har sagt opp jobben etter 11 år i miljøstiftelsen. Det er usikkert hva han skal gjøre nå. Bilde: Johannessen, Sara
Kjetil Malkenes Hovland
14. feb. 2011 - 15:06

– Stemmer det at du skal slutte i Bellona?

– Det stemmer, sier Bellonas nestleder Marius Holm til Teknisk Ukeblad.

Han vil ikke si hvorfor han slutter etter elleve år i miljøstiftelsen Bellonas tjeneste.

Sa opp selv

Holm vil ikke si noe om hva han skal drive med framover, men sier at han ikke har noen ny jobb ennå.

Statsbudsjettet for 2011 blir lagt fram, bilder fra vandrehallen på Stortinget, 5. oktober 2010. Marius Holm fra Bellona og Sigrid Hjørnegård fra Olje- og energidepartementet.
Holm vil ikke si noe om hva han skal drive med framover, men sier at han ikke har noen ny jobb ennå.I DEBATT: Bellonas nestleder Marius Holm har vært en aktiv samfunnsdebattant i energi- og klimaspørsmål. Her diskuterer han med statssekretær Sigrid Hjørnegård under fremleggelsen av statsbudsjettet for 2011. Kjetil Malkenes Hovland

– Det er jeg som har sagt opp, bekrefter Holm.

Marius Holm har jobbet i Bellona siden år 2000 og har vært nestleder siden 2006. Han er utdannet cand.agric ved Universitetetet for miljø og biovitenskap på Ås.

Han har kommet med en rekke utspill om miljø og klima og deltatt i mange debatter om CO2-fangst og -lagring, elektrifisering av oljesektoren, elbiler, biodrivstoff, gasskraftverk og kraftlinjer.

Jobber med pressemelding

Bellona bekrefter overfor Teknisk Ukeblad at Holm slutter. Organisasjonen sier at det ikke ligger noe dramatisk bak oppsigelsen.

Bellonas informasjonsavdeling har nå sendt ut en pressemelding om saken.

– Etter snart 11 år i Bellona har jeg ut i fra en helhetsvurdering bestemt meg for å søke nye utfordringer. Bellona har gitt meg store muligheter og utfordringer, og det har vært fantastisk lærerikt, sier Marius Holm ifølge pressemeldingen.

Hauge: – Et tap

Bellonas grunnlegger og leder Frederic Hauge mener det er et tap at Holm nå slutter.

– Marius Holm har gjennom sitt arbeid i Bellona vært en viktig aktør i miljøkampen. Det er naturligvis et tap for oss at han velger å slutte, sier Hauge ifølge pressemeldingen.

– Jeg har hatt gleden av å samarbeide tett med Marius i mange år, og jeg er takknemlig for det han har uttrettet for Bellona. Jeg har samtidig forståelse for at han etter så mange år ønsker nye utfordringer.

Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

– Usmakelig av Norge

– Bioenergi kan hindre klimabombe

– Risikoen har økt

Etterlyser penger til Kårstø

– Får ikke problemer med aminteknologien

– Må leve med kraftlinjer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.