KLIMA

Bellona roser Klimakur

KREVER STERK LUT: En fornøyd Bellona-leder Frederic Hauge mente at nå må regjering og Storting følge opp med lovverket.
KREVER STERK LUT: En fornøyd Bellona-leder Frederic Hauge mente at nå må regjering og Storting følge opp med lovverket. Bilde: Jannicke Nilsen
Joachim Seehusen
17. feb. 2010 - 13:42

Det var en synlig fornøyd Bellona-leder som reiste seg da presentasjonen av Klimakur var vel overstått i lokalene til Klif (Klima og forurensningsdirektoratet, tidligere SFT).

Mye kvoter

– I dette forslaget ligger det ingen kostnader som er så høye at vi ikke kan dem, sa Hauge, som uttrykte en viss skepsis til at mye av arbeidet syntes å være konsentrert rundt kvoter.

Av alle de 160 tiltakene som er utredet i Klimakur ligger kostnadene fra de som er samfunnsøkonomisk lønnsomme til de som koster 4000 kroner per tonn redusert utslipp av CO 2-ekvivalenter.

– Kvoter som virkemiddel er ikke nok. Nå må vi få lover og proposisjoner og den typen virkemidler som setter fart i utviklingen.

Miljø og næring

Hauge etterlyste også tettere kombinasjon mellom miljø og næringslivet.

– Vi har hele kystskipsfarten i Norge, vi har offshore vindkraft og en rekke forskjellige sektorer. Erfaringene fra biodiselsaken i fjor høst må ikke gjenta seg, der er det for dårlig politikk, mente Hauge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.