OLJE OG GASS

Bellona-jubel over Riis-Johansens avgang

GLAD: - Det skulle bare mangle at han må gå. Hans håndtering av Mongstad-saken er grunn god nok. For hvert år Riis-Johansen har vært statsråd, har rensingen av Mongstad blitt utsatt med to. Slikt fører ikke til noen særlige resultater, sier Hauge.
GLAD: - Det skulle bare mangle at han må gå. Hans håndtering av Mongstad-saken er grunn god nok. For hvert år Riis-Johansen har vært statsråd, har rensingen av Mongstad blitt utsatt med to. Slikt fører ikke til noen særlige resultater, sier Hauge. Bilde: Ole Helgesen
4. mars 2011 - 07:53

Nå ser han fram til å utfordre etterfølgeren.

Les også: Terje Riis-Johansen går av

– Skulle bare mangle

Jubelen satt løst på Bellonas kontor da nyheten kom om Terje Riis-Johansens avgang som olje- og energiminister.

– Det skulle bare mangle at han må gå. Hans håndtering av Mongstad-saken er grunn god nok. For hvert år Riis-Johansen har vært statsråd, har rensingen av Mongstad blitt utsatt med to. Slikt fører ikke til noen særlige resultater, sier Hauge.

Skuffet over det meste

Hauge er skuffet over det meste Riis-Johansen har hatt befatning med.

– Terje Riis-Johansen har vært en særdeles tafatt olje- og energiminister. Han har vært som en geléklump i hendene på Statoil og har ikke hatt evnen til å bidra til en helhetlig energipolitikk, sier Hauge.

– Riis-Johansen er en trivelig fyr, men han har ikke hatt den handlekraften som skal til for å løse framtidens klima- og energiutfordringer, mener Bellona-lederen.

– Mindre fossil

Hauge ser nå fram til å utfordre Ola Borten Moe (Sp), som ifølge VG Nett blir ny olje- og energiminister.

– Vi håper på å bli møtt med en mindre fossil innstilling av Borten Moe, sier Hauge. Han oppfordrer Borten Moe til å legge fram en stortingsmelding som staker ut framtiden for norsk energipolitikk, der klima må være den sentrale rammen.

Frp:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.