Beitstadsundbrua: Overlater avgjørelsen til fylkestinget

Fylkesrådet i Trøndelag videresender spørsmålet om å utestenge kinesisk bru-anbyder til fylkestinget.

Illustrasjon: Statens vegvesen
24. okt. 2017 - 14:11

De økonomiske, juridiske og politiske konsekvensene av bruanbudssaken må tas av Trøndelag fylkeskommune. Derfor overføres saken til Trøndelag fylkeskommune.

- Vedtak i denne saken kan danne presedens for framtidige saker. Derfor finner vi det riktig å overføre den politiske behandlingen til Trøndelag, sier Anne Marit Mevassvik.

Fylkesrådslederen viser videre til at det har kommet tilbakemelding fra ulike hold den siste uka, også fra politikere i Trøndelag, som gjør det naturlig å overføre den politiske behandlingen til Trøndelag. 

Det skapte stor oppmerksomhet da fylkesråden for samferdsel i den nylig sammenslåtte Trøndelag fylkeskommune, innstilte på å avvise det kinesiske selskapet SRBG som hadde gitt det laveste tilbudet på prosjektet, fordi Kina ikke har noen handelsavtale med Norge. 

 

- Glad for at det varslede vedtaket

– Vi i Sichuan Road & Bridge Group, SRBG, som er en av verdens ledende selskap innen bygging av bruer, er glad for at det varslede vedtaket om Beitstadsundbrua i dag ble utsatt og overført til Trøndelag fylkeskommune. Vi vil fremover gå i dialog med Trøndelag fylkeskommune for å sikre at de har god og korrekt informasjon om oss som selskap, og vår plan om å bruke mange lokale samarbeidspartnere i Nord- og Sør-Trøndelag i Beitstadsundbrua-prosjektet.

På samme måte som vi gjør i vårt andre prosjekt i Nordland hvor vi bygger Hålogalandsbrua (1.533 meter). Vi vil også følge opp med å kontakte fylkesrådets administrasjon og den påtroppende administrasjon i den nye Trøndelag fylkeskommune, samt Statens Vegvesen i tiden fremover, sier Alexandros Tsetsis, kontraktsjef og pressetalsmann for Sichuan Road & Bridge (SRBG) i Norge.

 

Over 40 millioner kroner billigere

Det kinesiske firmaet Sichuan Road and Bridge Group hadde det klart laveste anbudet  ved anbudsåpningen på Beitstadsundbrua i Nord-Trøndelag. 276,8 millioner kroner vil kineserne ha for jobben. Nr. to ligger nesten 14 prosent høyere.

Det laveste anbudet ligger nær byggherreoverslaget. Firmaet som leder, utfører også stålarbeidet på Hålogalandsbrua i Narvik. Nærmeste konkurrent om det som kan bli neste kontrakt i her i landet er PNC Norge, som har gitt et anbud på 317,9 mill.Tredje og siste anbyder er Skanska, som vil ha 338,6 mill. Tidligere i år fikk Skanska kontrakten på anlegg av 5,4 km ny veg på nordsiden av brua.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.