PRODUKSJON

Bedre friksjon etter oljesøl

Det tyskproduserte Bioversal reagerer med olje, drivstoff, fett og hydrokarboner generelt og kapsler disse inn, ifølge Klaus Jensen hos den norske importøren SafeTrade.

Når oljen er innkapslet skjer flere ting. Friksjonskoeffisienten øker, oljen mister sin klebeevne til veibanen og kan spyles av med vann. Oljen slutter dermed å tære på asfalten, den er gjort harmløs for miljøet og brannfaren reduseres. Bioversal inneholder også et stoff som stimulerer til hurtig biologisk nedbrytning av oljen.Testet på norske forhold

Arne Åsbog hos Kole Vegdekke på Mørekysten har brukt produktet og han er begeistret. Under veiarbeider i sommer rant det ut om lag 70 liter hydraulikkolje. Situasjonen ble forverret av at oljelekkasjen skjedde i en bakke, og det var våt veibane. – Vi så faktisk at oljefilmen forsvant da vi brukte Bioversal. Vi fikk øyeblikkelig bedret friksjon.

Åsbog forteller at det eneste alternativet han kjenner, er tradisjonelle absorbanter hvor det fortsatt vil være dårlig friksjon fordi all oljen ikke blir fjernet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.