IKT

Bedre enn virkeligheten

Finn Halvorsen
18. sep. 2002 - 15:36

Ordene er James Truchards, toppsjef i National Instruments, og falt under NIWeek i Texas nylig hvor 2000 utviklingsingeniører var samlet for å høre hva National Instruments har å tilby av kommende virtuell instrumentering.

Med toppsjefens ord, diverse nyheter og demoinstrumenter i kofferten har Tim Fountain vært på Skandinavia-turne for å overbevise nordiske brukere.

Av konkrete nyheter trekker Fountain spesielt frem PXI-4070 Flex DMM, som er et 6 ½ siffers digitalmultimeter i PC-modul. - Her får brukeren samme oppløsning, nøyaktighet og funksjonalitet som i instrumenter som koster tusenvis av dollar mer, sier Fountain.

En av hans andre nyheter er en 2,7 GHz RF signalanalysator, PXI-5660. - Med denne kan ingeniøren få utført sine RF-målinger 200 ganger raskere enn tidligere, sier Fountain. PXI-5660 er en kombinasjon av programvare for spektralmålinger og en bredbånds 2,7 GHz RF digitaliseringsenhet med over 80 dB dynamisk område. Den virtuelle instrumenteringsarkitekturen har full dekning for standard RF effekt-, frekvens-, spektral- og vektormålinger.

- Grunnen til at våre løsninger er så kraftige er ikke minst utviklingen på PC-fronten med GHz Pentium prosessorer, digitale spesialkretser for nedkonvertering og ultrasmå akustiske filtre og oscillatorer, sier Fountain.

Raskere rapporter

Rapportering av måledata er viktig. Ifølge Fountain blir dette nå enda enklere for LabView-brukere med den seneste versjonen av dataanalyse- og rapporteringsprogrammet DIAdem 8.1.

DIAdem er sømløst integrert med det grafiske utviklingsverktøyet LabView gjennom et nytt virtuelt instrument som starter DIAdem fra LabView. Måledata blir umiddelbart tilgjengelige for videre prosessering ved at DIAdem åpner en veiviser for rapportens layout og raskt genererer en rapport. Det er også enkelt å korrelere data fra ulike kanaler, kilder og signaler. Med Microsoft Visual Basic Script kan man også automatisere prosedyrer for å generere ofte brukte rapporter og diagrammer.

Gratis oppgradering

Vidar Grønås, som er daglig leder for National Instruments i Norge, har også en gladmelding til norske Measurement Studio brukere; nemlig gratis oppgradering av utviklingsverktøyet.

- Den nye versjonen er sømløst integrert med Microsoft Visual Studio.NET slik at systemutvikleren kan jobbe i et kjent utviklingsmiljø og lage sine egne kraftige, nettverksbaserte målesystemer, sier Grønås.

Samarbeid

National Instruments har også nylig inngått et samarbeid med Tektronix som innebærer at LabView fra september i år blir forhåndsinstallert på Tektronix' Open Windows oscilloskoper.

- Dette samarbeidet kombinerer Tektronix' kraftige oscilloskoper for høypresisjonsmålinger med LabViews avanserte analyse- og automatiseringsegenskaper. Vi er sikre på at ingeniørene med denne kombinasjonen vil kunne løse krevende oppgaver innen design og automatisere testoppgaver mer effektivt, sier Grønås.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.