NYHETER

Bare rogalendinger vil bygge om kryss i Tysvær

Tre entreprenører fra Rogaland vil bygge om et kryss på E134 i hjemfylket. Det laveste anbudet er gitt av Bertelsen & Garpestad fra Egersund. Det er på 78,1 millioner kroner.

3. apr. 2014 - 08:32

Nr. to er Vassbakk & Stol fra Kopervik, som ligger over 10 prosent høyere med 86,6 mill. Den siste anbyderen er Risa fra Nærbø, som vil ha 92 mill.

Krysset ligger i Tysvær kommune innerst i Førresfjorden. Det er et trafikkfarlig T-kryss hvor E134 møter fylkesveg 771. Nå skal det bli planskilt.

Hensikten med prosjektet er å få bedre trafikksikkerhet, bedre trafikkavvikling i kryssområdet og bedre forhold for kollektivtrafikken. Dessuten vil man redusere støy og gjøre det lettere å ta seg fram for egen kraft.

Like vest for krysset ligger den 300 meter lange Førrestunnelen. Ca. halvparten av tunnelen skal strosses for å gi plass til begynnelsen på en avkjøringsrampe. Østre portal skal rives og erstattes med en bredere portal. All vann- og frostsikring i tunnelen skal fjernes og erstattes med ny. Det blir også ny belysning.

Samlet veglengde som berøres av oppdraget er 1 850 meter, tunnel inkludert. E134 skal få midtdeler på en 850 meter lang strekning, som må utvides til 12,5 meters bredde. For øvrig skal det etableres 400 meter ramper og 180 meter gang/sykkelveger, 600 meter lokalveger og adkomstveger skal omlegges/tilpasses, 510 meter støyskjermer og 35 meter støyvoller skal settes opp, og det skal etableres to busslommer.

Den som får kontrakten skal også etablere en midlertidig omkjøringsveg for E134 rundt tunnelen, som blir stengt i en del av anleggsperioden.

Innen 30. november neste år må jobben være fullført.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.