NYHETER

Bare Eurostar vil merke gater

 Oppmerking av kommunale gater og veger i Oslo ser ikke ut til å være særlig fristende for entreprenørene. Bare Eurostar har meldt interesse for å utføre den jobben de neste fire årene.

På Grønland ble sykkelfeltet markert med rødt tidligere i år. Bymiljøetaten håper å slippe ny oppmerking de neste fire årene, men det gule og hvite slipper man neppe å merke om. (Foto: Anders Haakonsen)
På Grønland ble sykkelfeltet markert med rødt tidligere i år. Bymiljøetaten håper å slippe ny oppmerking de neste fire årene, men det gule og hvite slipper man neppe å merke om. (Foto: Anders Haakonsen) Bilde:
6. okt. 2015 - 08:05

Eurostar vil ha 10,075 millioner kroner i året. Oppdraget gjelder oppmerking på kommunale veger, gater og parkeringsplasser. Det meste av arbeidet vil være vedlikehold, men det blir også en del nymerking, blant annet i forbindelse med nyreguleringer og asfaltarbeider.

Fire-årsperioden begynner ved kommende årsskifte. Oppmerking for beboerparkering er lagt inn i kontrakten som en opsjon. Bakgrunnen for opsjonen er at det ikke er klart om dette prosjektet vil bli innført i kontraktsperioden. Det er avhengig av at kommunen bevilger det som trengs til å sette det i gang, blant annet til IKT-system. Det er heller ikke avklart hvilke parkeringsplasser som eventuelt vil inngå i prosjektet

Beboerparkering har vært gjennomført som en prøveordning i deler av bydelene St. Hanshaugen, Frogner og Gamle Oslo. Nå er det aktuelt å innføre en permanent ordning i større deler av byen.

Ordningen går ut på at man skal kunne kjøpe et beboerparkeringskort for området man bor i. De som har slike kort, har rett til kantparkering uten å betale noe mer for hver kan man setter fra seg bilen. I utgangspunktet er det meningen at kortet skal gjelde i et år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.