Bærum lanserer feilmeldingsapp for dårlige veger

Nå kan innbyggerne i Bærum kommune melde inn hull i vegen og manglende skilting med noen få tastetrykk.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. feb. 2016 - 13:05
Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog, bruker «Meld en feil»-appen for å melde inn et feil. Tjenesteleder Christian Strandenæs instruerer. <i>Foto: SOFIE META/BÆRUM KOMMUNE</i>
Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog, bruker «Meld en feil»-appen for å melde inn et feil. Tjenesteleder Christian Strandenæs instruerer. Foto: SOFIE META/BÆRUM KOMMUNE

«Meld en feil» heter kommunens nye tjeneste der innbyggere kan melde inn feil og mangler på det kommunale vegnettet. Via en app på smarttelefonen eller på kommunens nettsider kan man enkelt melde inn feil på kjøreveger, skilt/trafikksikkerhet, vegetasjon, vegdrenering, gang- og sykkelveger, samt parkering.

– Dette er en svært viktig tjeneste. Med noen tastetrykk kan innbyggerne melde fra om hull og feil i vegen. Ny teknologi som dette gjør at kommunen kan yte bedre service til innbyggerne, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Når du skal melde en feil markerer du hvor feilen er i et kart. Du spesifiserer hvilken type feil det er, og legger ved et bilde. Du kan se status på arbeidet med å rette feilen i appen, eller på kommunens nettsider.

– «Meld en feil» er en forenkling av dagens løsning som gjør det enkelt å melde feil mens man er på farten, sier tjenesteleder for Vei og trafikk, Christian Strandenæs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.