BA-Nettverket: Dataflyt og krav til leveranser i tunnel-prosjekter

Hvordan jobbes det med maskiner og dataflyt i pågående tunnel-prosjekter? Det er temaet som skal opp på BA-Nettverkets tunneldag 10. november.

Hvilke data trenger vi egentlig i forbindelse med bygging og dokumentasjon av tunneler, er temaet på BA-Nettvcerkets møte 10.november
Hvilke data trenger vi egentlig i forbindelse med bygging og dokumentasjon av tunneler, er temaet på BA-Nettvcerkets møte 10.november
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. okt. 2022 - 13:47

Dette blir det første fysiske treffet siden pandemien i nettverket for bedre samspill og dataflyt i bygg- og anleggsprosjekter.

– Vi skal fortsatt ha fokus på godt samspill, gode dataleveranser og dataflyt i samferdsels-
prosjekter. For vi har fortsatt åpenbart mye å snakke om - og gruble på - i felleskap, sier
daglig leder for nettverket Inger Hokstad.

Fokus på behovet for data

Hun håper og tror at Telegrafen i Oslo vil utgjøre en perfekt ramme rundt en dag med tunnel i fokus.

Daglig leder for BA-Nettverket Inger Hokstad. <i>Foto: Jarle Skoglund  </i>
Daglig leder for BA-Nettverket Inger Hokstad. Foto: Jarle Skoglund  

– Vi kommer ikke til å fokusere på verken lengde, bredde, kubikk eller kostnader, men på behov for data i forbindelse med sprengning og bygging av tunneler, og leveranser og flyt av disse. I denne omgang vil det nok for det meste handle om veg- og jernbanetunnel, men kanskje kommer vi også innom andre typer tunneler.

– For hvilke data trenger vi egentlig? For prosjektering? For bygging og dokumentasjon? Eller til forvaltningen av informasjonen etter at en tunnel er ferdig bygd? Dette er spørsmål jeg gleder meg til å diskutere, sier Hokstad.

Entreprenørene forteller

BA-Nettverket er kjent for å samle byggherrer, forvaltere, rådgivere, entreprenører og
løsningsleverandører i ett og samme rom. Og på den måten spre kunnskap, tillit og forståelse mellom ulike aktører. Uavhengig fag, rolle og fartstid i næringen.

Aktørene som stiller opp for å gi programmet dybde og innhold i programmet denne gangen, er blant andre; Veidekke, NCC, Implenia, LNS, Norgeodesi, Leica Geosystems, Bever Control, Trimble Solution Sandvika, Aas-Jakobsen, Norconsult og Statens vegvesen.

– På treffet denne gangen får vi en innledning fra en gruppe entreprenører som vil gi oss et bilde av hvordan de jobber i pågående tunnel-prosjekter. Vi vil også få høre hvilke data de får i dag, og hvilke data de ønsker seg i tillegg til disse. De vil også formidle hvordan de jobber «på stuff» og hvilket utstyret som benyttes. På treffet vil vi dessuten få innblikk i krav til dokumentasjon og toleranser, og hvilke leverandører som kan levere av hardware og programvare som støtter opp om disse prosessene. Vi vil også få presentert nye «IFC
Tunnel,» sier Hokstad

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.