NYHETER

Avviser at vi er mye verre enn Sverige

I perioden 2005-2011 ble det åpnet omtrent like mye firefelts motorveg i Norge som i Sverige, sier statssekretær Lars Erik Bartnes, som imøtegår dagens oppslag i Aftenposten.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Lars Erik Bartnes.
Statssekretær i Samferdselsdepartementet Lars Erik Bartnes.
14. mai 2012 - 14:23

Aftenposten har i dag på trykk en sak med tittelen ”Sverige åpner åtte ganger mer motorveg enn Norge”. Dette er svært misvisende.

-I perioden 2005-2011 ble det åpnet  260 km motorveg i Norge, 287 km i Sverige. Aftenpostens tittel viser kun til åpninger i 2012. Det er imidlertid stor variasjon fra år til år i hvor mange km veg som står ferdig til åpning. I Norge ble det i 2009 for eksempel åpnet 75 km motorveg, mens det i 2010 ble åpnet 13 km,  sier statssekretær i Samferdselsdepartementet Lars Erik Bartnes.

- En sammenligning mellom land når det gjelder vegbygging, må være basert på et lengre tidsrom enn ett enkel år. Vi er svært opptatt av å få mer igjen for hver vegkrone, og besøker ofte andre land for å lære. Det er ingen tvil om at vi kan bli bedre. Vi prøver stadig ut nye og mer effektive måter å gjøre ting på og arbeider målrettet med å korte ned planleggingstiden, sier statssekretæren.

- Om man får mer igjen for vegkronene i Sverige enn i Norge, er en interessant problemstilling. Men sammenligningen som blir presentert i Aftenposten i dag, gir ikke grunnlag for å besvare den.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.