ARBEIDSLIV

Avvikler jentepoeng

5. apr. 2001 - 16:28

Bakgrunnen for å tildele jenter ekstrapoeng, har vært å øke kvinneandelen. Jentene er tradisjonelt underrepresentert i både utdanning og yrkesliv innenfor sivilingeniørfagene.

Innen industridesign har kjønnsfordelingen nå jevnet seg ut. Dermed er det ikke lenger behov for særbehandling, skriver universitetsdirektør og studiedirektør i et brev til Likestillingsombudet, ifølge NTNUS nettavis InnsidaUT.

Saken har utgangspunkt i en henvendelse fra NTNU-studenten Andreas Øien Stensland til likestillingsombudet i fjor høst. Stensland hevdet at det måtte være på tide å droppe tilleggspoengene. Med et opptak på 80 prosent jenter i 2000 begynte særordningen å bli diskriminerende for guttene, mente han.

Likestillingsombudet ba NTNU om en redegjørelse, og undersøkelsene har altså konkludert med at ordningen har blitt overflødig. Søkermassen til Teknisk design – som er ett av NTNUs vanskeligste studier å komme inn på – har alltid hatt overvekt av gutter. Men særordningen har gjort at jentene har vært godt representert i studiet likevel. Sist høst var hele 17 av 20 nye studenter jenter.

Jenter får ekstra poeng ved opptak til alle de andre siviling.-utdanningene ved NTNU – unntatt kjemi. Det er ingenting som tyder på at ekstrapoengene vil bli fjernet fra noen av disse studieretningene med det første, ifølge InnsidaUT. (hl)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.