Aurvoll og Furesund leder i Nordfjord

Seks entreprenører vil oppgradere en del av fellesstrekningen mellom E39 og rv 15 i Nordfjord. Aurvoll og Furesund fra Herøy leder konkurransen med et anbud på 51 millioner kroner.

Her er det slutt på gang/sykkelvegen langs E39/rv 5. Seks entreprenører vil forlenge den. Aurvoll og Furesund ligger best an til å få den jobben. (Foto: Google).
Her er det slutt på gang/sykkelvegen langs E39/rv 5. Seks entreprenører vil forlenge den. Aurvoll og Furesund ligger best an til å få den jobben. (Foto: Google).
Anders Haakonsen
27. jan. 2016 - 08:35

De lokale entreprenørene dominerer konkurransen. Den eneste anbyderen som ikke kommer fra Sunnmøre eller Nordfjord er Mesta, som holder andreplassen med et anbud på 51,8 mill.

Hole Maskiner fra Sykkylven er nr. tre med 55,8 mill., fulgt av Volda Maskin (56,9 mill.), K A Aurstad fra Ørsta (58 mill.) og Lars Kveen fra Stryn (58,4 mill.).

Den aktuelle strekningen går mellom Hjelle og Nor bru. Den ligger et par kilometer øst for Nordfjordeid, kommunesentret i Eid. Total lengde på strekningen som skal oppgraderes er bare halvannen kilometer, men Vegvesenet er likevel ikke overrasket over en anbudssum på over 50 millioner. Den er faktisk lavere enn ventet.

Det er flere grunner til forventningen om høyere anbud. Jobben er omfattende. 950 meter av strekningen skal breddeutvides, 850 meter skal få parallell gang/sykkelveg, det skal legges ned til sammen 2 000 meter kommunale VA-ledninger, og det blir total masseutskifting på det meste av strekningen.

Entreprisen omfatter også etablering av veglys over en strekning på 2,6 km. Videre ska det anlegges 350 meter ny kommunal veg, 10 avkjørsler skal fjernes, og fem bussholdeplasser skal etableres eller bygges om. Opsjon på bygging av en 40 meter lang gangbru over Eidselva inngår i entreprisen.

Asplan Viak har stått for prosjekteringen. Høsten neste år blir jobben fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.