ENERGI

Auke Lont går av som Statnett-sjef

Varsler sin avgang etter 12 år i selskapet.

Konsernsjef i Statnett Auke Lont.
Konsernsjef i Statnett Auke Lont. Bilde: Øyvind Lie
28. aug. 2020 - 14:19

Styret i Statnett setter nå i gang prosessen med å finne en ny konsernsjef, og forventer å ha en erstatter på plass ved utgangen av januar 2021. Lont vil sitte i stillingen frem til det, og vil også stå til selskapets disposisjon frem til sommeren 2021.

– Selskapet har vært gjennom en rivende utvikling det siste tiåret, sikret kraftforsyningen og oppgradert og utvidet transmisjonsnettet for å legge til rette for omstillingen av energisystemet i Norge, sier Lont i en pressemelding.

Statnett opplever et økende antall henvendelser om tilknytning av ny produksjon og forbruk, og elektrifisering av virksomheter. Det er pågår også en digitalisering av kraftsystemet, og det er en stadig tettere sammenkobling av kraftsystemet på tvers av nettnivåer og landegrenser.  

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim
Statnetts 300 kV linje mellom Hamang i Bærum og Smestad i Oslo ble satt i drift i 1952. Mastene er i snitt 21 meter høye. Forbindelsen skal nå oppgraderes til 420 kV. Statnett prioriterte først ny luftlinje som ville krevd 38 meter høye master, og større bredde.
Les også

Velger rådyr kabelløsning – billigere alternativ er like godt

– Nå starter elektrifiseringens tiår og nye krefter bør få ta over stafettpinnen med å gjennomføre planene som vil sikre at fremtiden blir elektrisk, sier Lont.

Det gjenstår fortsatt store investeringer i det norske kraftnettet, og en rekke eldre anlegg skal fornyes. Det er også behov for et digitalt løft, skriver Statnett i meldingen.

– Selskapet har under Lonts ledelse bidratt til en sikker kraftforsyning og skapt et fundament som det skal bygges videre på for å realisere nasjonale klimaambisjoner, og som legger til rette for utvikling av ny og verdiskapende grønn virksomhet i Norge, skriver styreleder Jon Fredrik Baksaas.

– Freyrs klare standpunkt er at reservasjonene er gyldige slik de er gitt - uten konkrete frister eller vilkår om oppnåelse av konkrete milepeler - og at de ikke kan trekkes tilbake, skriver Freyr-sjef Birger Steen i et brev til REM.
Les også

Freyr: Kastet ut av nettkøen – krever å beholde strømtilgangen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.