BYGG

Åtte vil regulere nytt regjeringskvartal

Åtte konstellasjoner vil levere reguleringsplan for regjeringskvartalet.
Åtte konstellasjoner vil levere reguleringsplan for regjeringskvartalet. Bilde: Mari Gisvold Garathun
19. feb. 2014 - 08:43
Vis mer

Mandag 17. februar var det anbudsåpning for konsulent som skal bistå med å utarbeide forslag til reguleringsplan for nytt regjeringskvartal.

Nå går Statsbygg gjennom tilbudene, i løpet av mars måned vil valget falle og kontrakt bli signert.

Avdelingsdirektør Jo Ulltveit-Moe i Statsbygg vil ikke oppgi prisene de åtte vil ha for å lage utkastet til reguleringsplanen.

Må finregne

– Det går ikke, det er en 8402-kontrakt med et estimert timeforbruk, og jeg ser allerede nå at de ulike tilbyderne har regnet litt ulikt, så det går ikke an å sammenlikne før vi har gått gjennom tilbudene. Det er også gitt rom for å utvide oppdraget hvis de mener vi har undervurdert noe av tidsbruken eller oversett noe som må gjøres. I utlysningen er det estimert at det vil gå med 6500 timer for å utarbeide et forslag til reguleringsplan.

Statsbygg skal nå gå gjennom alle tilbudene og gjøre en regnejobb for å finne de rette prisene.

Men Ulltveit-Moe peker på at dette er en kontrakt der pris kun teller 20 prosent. Oppgaveforståelse teller 30 prosent og kompetanse teller 50 prosent.

– Dette er en planprosess etter Plan- og bygningsloven og første steg blir å lage et planprogram som i detalj sier hva som skal utredes. Planprogrammet skal sendes på offentlig høring og i og med at det er en statlig reguleringsplan er det Kommunal og moderniseringsdepartementet som skal fastsette det. Dette er en jobb der veien blir til mens man går, og jeg kan si med sikkerhet at mye uforutsett kommer til å dukke opp.

Ulltveit-Moe er fornøyd med å ha fått åtte tilbud. Han hadde satt fem som grense, mindre enn fem ville være få mens fem eller bedre er bra.

Les også: Prisen for å bevare høyblokka kan være dobbelt så høy som anslått

Mange: Åtte konstellasjoner med 20 bedrifter har levert tilbud om å utvikle reguleringsplan for regjeringskvartalet. Avdelingsdirektør Jo Ulltveit-Moe er fornøyd. Her under et infomøte for interessenter før anbudsfristen.
Mange: Åtte konstellasjoner med 20 bedrifter har levert tilbud om å utvikle reguleringsplan for regjeringskvartalet. Avdelingsdirektør Jo Ulltveit-Moe er fornøyd. Her under et infomøte for interessenter før anbudsfristen.

Fra en til fem

Det er stor spredning blant gruppene som har levert. Rambøll og Asplan Viak har levert tilbud om å gjennomføre prosessen alene, mens de øvrige tilbudene har opp til fem partnere.

– Det betyr ikke noe for oss hvor mange de er. Vi har ti krav til kompetanse de må dokumentere at de har, noen bedrifter har den i eget hus, mens andre velger å samarbeide med hverandre for å gi et komplett tilbud.

Det ellevte kravet til kompetanse var opprinnelig sikkerhet. Det er nå tatt ut.

– Ja, vi mener det kun er Forsvarsbygg som sitter med tilstrekkelig kompetanse innen sikkerhet i Norge, så vi vil inngå en direkte avtale med dem. For de øvrige ti vil nå gå gjennom og kontrollere kompetansen til hver enkelt person.

Les også: Bygger sjokkrør for å undersøke konsekvensen av ekstreme lufttrykk

Håper på 2016

Ulltveit-Moe håper å kunne ha en ferdig reguleringsplan innen utgangen av 2016.

Hva som så skjer er ennå ikke avklart, det er heller ikke avklart hva slags kontraheringsform som velges når prosjekteringen setter i gang.

Plankonsulentene som Statsbygg nå skal inngå kontrakt med må påregne at de ikke kan delta i en eventuell konkurranse eller parallelloppdrag i en ideutviklingsfase, men de vil kunne delta i videre anskaffelser av prosjekteringsgrupper når den tid kommer.

Les også:

– At vinduene ble knust kan ha reddet høyblokka

Oslos nye praktgate hviler på 1100 pæler

Oslo inviterer byggenæringen til OL-planlegging  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.