Ås kommune skal bygge ny gangbru over Søndre Tverrvei

Og den skal være "noe tilsvarende" de to andre gangbruene som Statens vegvesen har bygget over Søndre Tverrvei.

Søndre Tverrvei mellom Ås og Ski har i dag to slike trebruer. Nå skal Ås kommune bygge en til.
Søndre Tverrvei mellom Ås og Ski har i dag to slike trebruer. Nå skal Ås kommune bygge en til. Foto: Jarle Skoglund
15. mars 2022 - 13:39

Den nye gangbrua skal bygges for å gi særlig elever ved Solberg skole en tryggere kryssing av Søndre Tverrvei. I dag er dette hovedinnfartsvei til Ski sentrum med høy trafikk, og nabokommunen Ås har nå lyst ut oppdraget  som omfatter bygging av en ny gangbru i tilknytning til Solberg skole.

Oppdraget lyses ut som en totalentreprise, og omfatter i tillegg til gangbrua også prosjektledelse/byggeledelse, prosjektering, byggesaksbehandling (alle nødvendige søknader), grunnarbeider inkl. opparbeidelse av gang- og tilkomstveier.

Konkurransen gjelder alle elementer som skal til for at gangbrua skal stå klar til bruk, eller «nøkkelferdig» som det heter i utlysingen.

Søndre Tverrvei mellom Ås og Ski har i dag to slike trebruer. Nå skal Ås kommune bygge en til. <i>Foto:  Jarle Skoglund</i>
Søndre Tverrvei mellom Ås og Ski har i dag to slike trebruer. Nå skal Ås kommune bygge en til. Foto:  Jarle Skoglund

Slanke trebruer

På fv 157 Søndre Tverrvei er det i dag to trebruer, som har stått der siden veistrekningen ble bygget i 2007. Limtrebruene ble levert av  det svenske selskapet Martinsons Träbroar.

Limtrebruene er slanke og enkle, men allikevel med en designmessig finish som uttrykker  harmoni med terrenget rundt, skrev Våre Veger den gang i sin omtale av åpningen av vegprosjektet.

I en forrapport som ÅF Reinertsen utarbeidet for Ås kommune i 2016,  heter det at de eksisterende bruene  «etter vår oppfatning er estetisk i god orden
og har stått i ca. 13 år. Slik vi har fått formidlet det, er en løsning som ligner disse to trebruene foretrukket av Ås kommune , eller «noe tilsvarende».

I utlysingen estimerer byggherren med en anskaffelsesverdi på mellom 13 og 13,5 millioner eks mva for den nye gangbrua.  Volumet er et estimat og er ikke bindende for oppdragsgiver.

Frist for tilbud til Ås kommune er satt til 3. mai i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.