Arbeidere sjekket på sykehus for tunnelgass

På grunn av for høye målinger av NO2-gass stoppes vedlikeholdsarbeidet i Ibestadtunnelen inntil videre.

På grunn av for høye målinger av NO2-gass stoppes vedlikeholdsarbeidet i Ibestadtunnelen inntil videre. Gassen har ført til at alle som jobbet i tunnelen på fylkesvei 848 ble sendt til sykehus for sjekk.
På grunn av for høye målinger av NO2-gass stoppes vedlikeholdsarbeidet i Ibestadtunnelen inntil videre. Gassen har ført til at alle som jobbet i tunnelen på fylkesvei 848 ble sendt til sykehus for sjekk.
NTB
1. juli 2016 - 08:56

Gassen har ført til at alle som jobbet i tunnelen på fylkesvei 848 ble sendt til sykehus for sjekk, melder NRK.

– Torsdag fikk Statens vegvesen, som på vegne av Troms fylkeskommune er ansvarlig byggherre for dette prosjektet, melding fra entreprenøren om at alle som jobbet i tunnelen er sendt på sykehus for sjekk på grunn av ubehag, opplyser Statens vegvesen på sine nettsider.

Vedlikeholdsarbeidet startet mandag og det har blitt jobbet fra klokka 22.45 til 6 om morgenen. Etter at arbeidet startet er det over flere netter målt for høye verdier av gassen NO2 i tunnelen, ifølge veivesenet.

– Det er kjent at luftkvaliteten i tunnelen til tider er dårlig, og entreprenøren var derfor utstyrt med gassmålere som varsler når luftkvaliteten blir for dårlig. Det jobbes nå med å skaffe flere mobile vifter for å se om dette kan bedre luftkvaliteten slik at arbeidet kan tas opp igjen, skriver etaten.

Vedlikeholdsarbeidet er stoppet, og nattestengingen av tunnelen opphører inntil videre. Foreløpig er det kun lengre opphold i tunnelen som er ansett som en risiko.

Fra torsdag kveld er Ibestadtunnelen åpen for trafikk, men da med manuell dirigering og ledebil døgnet rundt.

– Vi følger situasjonen i tunnelen tett og kommer tilbake med mer informasjon så fort vi vet mer om luftkvaliteten og når anleggsarbeidet eventuelt kan starte opp igjen, melderVegvesenet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.