MOBIL

– Apple skal lansere flere smartklokker

«iWatch» kommer i flere utgaver, ifølge rykter.

Apple kommer til å lansere flere smartklokker eller andre wearables under sin neste pressekonferanse, ifølge anonyme kilder.
Apple kommer til å lansere flere smartklokker eller andre wearables under sin neste pressekonferanse, ifølge anonyme kilder. Bilde: Illustrasjon: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
1. sep. 2014 - 12:42

Foruten rykter om to nye iPhone-modeller med store skjermer, snakkes det også om at Apple skal lansere sin «iWatch» 9. september.

Recode.net oppgir ikke hvem kilden er, men denne forteller at det kan komme flere klokker eller lignende enheter under lanseringen.

Disse skal angivelig har flere prisnivåer, og den dyreste skal koste 400 dollar (ca 2500 kroner), skriver nettstedet.

Til sammenligning har Samsungs kommende smartklokke Gear S en veiledende pris på 3300 kroner.

Les også: Dette er de siste ryktene om iPhone 6

Forskjellige spesifikasjonsnivåer

Nøyaktig hva forskjellen vil være på de forskjellige enhetene er ikke kjent, men nettstedets kilder antyder at det er snakk om forskjellige modeller.

For eksempel kan det være snakk om enkle utgaver og mer avanserte med integrert 3G-tilkobling slik Samsungs nye klokke har.

Apple-sjef Tim Cook har tidligere gitt uttrykk for at han er interessert i flere forskjellige «wearable»-enheter, og ikke nødvendigvis ser en stor appell i smartklokker.

Uttalelsen må imidlertid sees i lys av tidspunktet. I mai i fjor hadde for eksempel ikke Samsung lansert sine Gear-klokker, og Googles Android Wear-plattform var ikke kjent.

Les også: Microsoft med Chromecast-utfordrer?

– Kommer ikke før neste år

Hva som skal lanseres er ikke godt å si. Skal vi ta Recodes kilder for god fisk er det heller ikke sikkert at den kommer i salg før tidlig neste år.

Det vil i tilfelle være en uvanlig lang tid mellom lansering og salgsstart, men det kan også tenkes at Apple ønsker å gi utviklere god til til å tromme sammen programvare som støtter enheten eller enhetene.

Det spekuleres for øvrig i om valget av stedet for lanseringen forteller noe om hva vi har i vente. Den skal foregå ved the Flint Center i Cupertino, hvor Apple presenterte sin første Macintosh i 1984. Deretter lanserte de to iMac-modeller her i 1998 og 1999.

Spekulasjonene dreier seg om at de vender tilbake til stedet for sin første Macintosh-lansering fordi de har en ny milepæl å vise frem.

Les også:

iPhone 6 kan bli ditt neste kredittkort

LG lanserer rund smartklokke

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Slik er Instagrams nye Hyperlapse-app  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.