Apple saksøker Amazon

Er slett ikke fornøyde med at Amazon kaller butikken sin Appstore.

Apple saksøker Amazon

Er slett ikke fornøyde med at Amazon kaller butikken sin Appstore.

Amazon Appstore

Amazons app-butikk for Android-telefoner. Amazon Appstore har et utvalg Android-apps, og er blant annet den eneste app-butikken hvor Angry Birds Rio selges inntil videre.

I øyeblikket er Angry Birds Rio gratis i Amazon Appstore.

Amazon Appstore må installeres ved at du laster ned en installasjonsfil fra Amazon. Du finner ikke Amazon Appstore-appen i Android Market. Videre må du være bosatt i USA for å laste ned apps fra Amazon Appstore.

Norske brukere får ikke tilgang til butikken.

Apple saksøker Amazon.com for bruk av begrepet "App store". Amazon har lansert sin egen programvarebutikk Amazon Appstore, som skal selge apps til Android-telefoner. Apple mener de har retten til begrepet App Store, melder Bloomberg.

- Amazon har urettmessig bruk App Store-merket til å samle programvareutviklere i USA, skriver Apple i søksmålet, ifølge nettstedet.

Angry Birds

Ifølge søksmålet begynte Amazon å bruke app store-begrepet i begynnelsen av året, og det er markedsføringen av Angry Birds Rio som har fått Apple til å reagere. Her markedsføres spillet som eksklusivt tilgjengelig i Amazon Appstore. 

Derfor beskylder Apple Amazon for merkevaretjuveri og urettferdig konkurranse. De ber om at Amazon slutter å bruke Appstore-begrepet og betaler dem en ukjent sum penger.

- Vi har bedt Amazon om ikke å kopiere App Store-navnet fordi det vil forvirre og mislede forbrukerne, sier en talskvinne for Apple til Bloomberg.

Microsoft anket varemerket

Fra før av har Apple fått varemerkeregistrert App Store hos U.S. Patent and Trademark Office, men Microsoft har anket denne avgjørelsen fordi de mener at begrepet er generisk og ikke kan registreres som varemerke.

Amazon ønsket ikke å kommentere saken overfor Bloomberg.

Kilde: Bloomberg.com

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå