BYGG

Åpningen av Munchmuseet utsettes

Åpningen av det nye Munchmuseet er utsatt. Museet åpner ikke før høsten 2020.

Munchmuseet i Bjørvika.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Munchmuseet i Bjørvika. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum/ NTB Scanpix
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
27. jan. 2020 - 15:01

Museet skulle opprinnelig ha åpnet til sommeren. Munchmuseet på Tøyen vil holde åpent gjennom sommeren, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

Noen endelig åpningdato, utover at det etter planen blir til høsten, er ikke avklart. Årsaken til utsettelsen er blant annet at bygget mangler brann- og sikkerhetsdører. Museet skal dessuten ha et avansert klimaanlegg for å ivareta kravene til oppbevaring og utstilling av sårbar kunst.

Dette anlegget er ikke ferdigtestet, og kunsten kan ikke flyttes til det nye museet før klimaanlegget er stabilt. Åpningen må derfor forskyves til i høst.

– Vi har iverksatt tiltak for å sikre at ytelseskravene til klimaanlegget blir oppfylt, og vi har bestilt midlertidige dører for å kunne sluttføre testing av klimaanlegget, slik at innflyttingen ikke blir forsinket unødvendig, sier direktør Eli Grimsby for Kultur- og idrettsbygg.
(©NTB)

En egen landingsplass for helikopter er etablert på Skutshorn i Vang i Valdres. Fjellpartiet er under kontinuerlig overvåking for å registrere bevegelser i det. Et større fjellskred fra Skutshorn kan forårsake en flodbølge som kan ramme bebyggelse langs Vangsmjøse.
Les også

Fjell i Valdres overvåkes 24/7 i frykt for flodbølge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.