NYHETER

Åpning av første steg mot T-forbindelsen

Fylkesveg 47 mellom Norheim og Raglamyr, og en del av T-forbindelsen mellom Raglamyr og Ørpetveit ble åpnet mandag 18.juni

Rogalands fylkesordfører Janne Johnsen foretok den offisielle åpningen av strekningen på Fv 47. Foto: Risa as
Rogalands fylkesordfører Janne Johnsen foretok den offisielle åpningen av strekningen på Fv 47. Foto: Risa as
Redaksjonen Våre Veger
19. juni 2012 - 13:57

– Denne vegen er viktig for hele fylket vårt, vi blir knyttet tettere sammen. Med åpningen i dag skriver vi oss inn i historiebøkene, dette er første steg mot T-forbindelsen som vil gjøre fylket vårt mindre, sa fylkesordfører Janne Johnsen i sin åpningstale.

– Trafikkflyten blir bedre, nå er det slutt på kork, kø og kaos. De gode forholdene som er tilrettelagt for de myke trafikantene må også trekkes fram, bare se på de flotte gang- og sykkelstiene, undergangene og opplegget for kollektivtransport, sier Johnsen og fortsetter:

Men før snorer klippes, må man hedre de som hedres kan. Gratulerer med dagen, Risa og Vassbakk & Stol, dette er en dag vi alle er stolte av - takk for utmerket utført arbeid! 

 

Stolte entreprenører

– Fylkesvei 47 Norheim-Raglamyr er det største og viktigste vegprosjektet Risa har gjennomført i nordfylket – det er klart vi er stolte!

Regionsleder for Risa as i nordfylket, Jostein Milje, har sett fram til denne dagen. Det har også resten av Haugalandet, og Rogaland forøvrig. Åpningen av fylkesvei 47 Norheim-Raglamyr har vært etterlengtet, planleggingen av veistrekningen begynte allerede på slutten av 1970-tallet. Først i februar 2011, omlag 35 år senere, begynte det praktiske arbeidet med å få veien på plass - med Risa AS bak ratt og grabber. Nå, ett år og tre måneder senere, skuer Milje ut over den 1680 meter lange strekningen - og puster lettet ut.

– Prosjektet har gått veldig bra. Arbeidet har gått som planlagt og vi har ikke hatt skader.  Med på Risa-laget har det vært femten ansatte, pluss et innleid mannskap på rundt ti personer, sier Milje. Risa-laget er også godt representert på denne merkedagen med blant annet prosjektleder Rune Stumo, stigningsingeniør Tor Arild Medhaug, prosjektingeniør Birte Lill Eskevik, driftsleder Øyvind Stange og HS-KS prosjektansvarlig Silje Erga.Foruten tofeltsvegen, som er tilrettelagt for fremtidig utvidelse til fire felt, har strekningen gode gang- og sykkelstier, tre underganger og Spannardalen Bru, som er en gangbru.

– Strekningen er tilrettelagt for de myke trafikantene på ypperste vis med to separate traseer for syklende og gående. Dette er ikke bygget i Haugesundsområdet før, forklarer Milje.

 

Håper på Forus-effekten

Fylkesveg 47 Norheim-Raglamyr avlaster i første omgang Karmsundgaten og Opel-krysset. Vegsambandet strekker seg gjennom både Haugesund og Karmøy kommune og representanter fra begge sider av veien er tilhørlig til stede under den staselige åpningen.

Karmøy-ordfører Aase Simonsen kan ikke rose den nye vegstrekningen nok.

– Vi håper på samme effekt som næringslivet på Forus har opplevd. Veien knytter oss tettere sammen, og vil opprettholde og styrke veksten i området. Stikkordet er god kommunikasjon og effektiv infrastruktur. Jeg gleder meg til å slippe Opel-krysset og ser fram til en akseptabel reisetid på denne strekningen, sier Simonsen.

Foruten politikere er oppmøtet under åpningsmarkeringen storslagent. I Rogaland største rundkjøring, som er hele 80 meter i diameter, er det plass til næringslivsrepresentanter,  Statens vegvesen, entreprenørene Risa og Vassbakk & Stol, nysgjerrige naboer, et svært skolekorps – og ikke minst et ivrig pressekorps.

 Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.