ARKIVNYHETER

Åpent og fullt hus under Bjørvika

31. aug. 2009 - 13:43

Tilbudet om å se tunnelen innenfra var bare ett av mange under Åpen dag i Bjørvika. Det har blitt arrangert hvert år siden 2005. Opprinnelig var det Statens vegvesen og Statsbygg som gikk sammen for å orientere om Bjørvikaprosjektet og operaen. Siden har det blitt større og større. I år deltok 30 aktører fordelt på telt på området. De frammøtte kunne blant annet se vinnerutkastene til nytt Muchmuseum og nytt Dichmanske Bibliotek og en stor modell av Bjørvika i en ikke så altfor fjern framtid.

«Trusselen» om at man ikke får flere muligheter til å gå under Bjørvika var trolig en viktig årsak til at så mange la søndagsturen gjennom betong.

De mest krevende operasjonene i forbindelsen med tunnelbyggingen ble avsluttet i fjor høst. Det som gjenstår nå er plankekjøring. Det franske firmaet IFS som utfører brannsikring i taket, er snart ferdig. BetongPartner fra Romsdal er i gang med montasje av veggelementer.

Vegvesenet tar sikte på å åpne østgående løp for trafikk i april neste år. I august eller september blir det biler i begge løpene. I 2011 blir også de nye på- og avkjøringsrampene ved Havnelageret ferdige. Hele vegsystemet i Bjørvika skal være fullført to år senere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.