NYHETER

Alvdal-firmaer leder kampen om plassen rundt kjempeelgen

To firmaer fra Alvdal leder kampen om få bygge rasteplassen rundt kjempeelgen ved riksveg 3. Alvdal Graveservice har gitt det laveste anbudet, som er på 12,867 millioner kroner.

Dette praktekseplaret av skogens konge vil gjøre Bjøråa berømt i løpet av sommeren. Reviret hans vil sannsynligvis bli opparbeidet av et firma fra Alvdal. (Ill.: Statens vegvesen)
Dette praktekseplaret av skogens konge vil gjøre Bjøråa berømt i løpet av sommeren. Reviret hans vil sannsynligvis bli opparbeidet av et firma fra Alvdal. (Ill.: Statens vegvesen)
29. apr. 2015 - 15:13

Andreplassen holdes av Gjermundshaug Anlegg med et anbud på 15,23 mill. Tredje og siste anbyder er Brødrene Harsjøens Entreprenørforretning fra Tynset, som vil ha 15,75 mill for jobben.

Rasteplassen blir etablert på Bjøråa i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen. Den er allerede berømt. Berømmelsen ble besørget av kunstneren Linda Bakke, som har utformet den 10 meter høye og 15,3 tonn tunge elgen av stål. Den skal stå godt synlig fra vegen, og blir angivelig verdens største elgskulptur.

 

Elgen kommer i deler

Elgen er produsert i Kina og kommer til Hedmark i deler. Den skal monteres av folk fra firmaet som har produsert den. Entreprenøren som skal anlegge rasteplassen, får ansvar for koordinering av montasjen.

De vegfarende vil få anledning til å hvile seg både på tradisjonelle benker og på elgmøkk av granitt. Som rinelig kan være, blir elgmøkka spredd utover terrenget. Benkene blir samlet under et 180 kvm stort tak. Det blir også et servicebygg med toaletter og teknisk rom under taket.

 

Klart for elgmontasje i juni

Byggeleder Stein Morten Lieng i Region øst regner med byggestart tidlig i juni. Den som får kontrakten, får en viktig delfrist å forholde seg til: 15. juli kommer kineserne for å montere elgen. Da må alt være klart for dem. Etter 3-4 uker er dyret klart til å bli beundret. Det meste av den tiden vil gå med til å polere det.

15. oktober skal rasteplassen være klar til bruk. I juni neste år blir beplantning og grøntarbeid avsluttet.

De totale omkostningene er beregnet til 22 millioner kroner. Prisen for elgen er ikke inkludert i det beløpet. Det er en gave til Stor-Elvdal kommune fra Sparebanken Hedmark. Kommunen vil dekke framtidige utgiftet til vedlikehold av kjempen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.