BYGG

– Altfor dårlige trafikkskilt

I OPPLØSNING: Ingen tvil om at dette riksveiskiltet er modent for utskiftning. Nå kritiserer Vegdirektoratet Samferdselsdepartementet for ikke å øremerke midler til dette arbeidet.
I OPPLØSNING: Ingen tvil om at dette riksveiskiltet er modent for utskiftning. Nå kritiserer Vegdirektoratet Samferdselsdepartementet for ikke å øremerke midler til dette arbeidet. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
10. sep. 2009 - 09:49

Trafikkskiltene er i stor grad falmete og slitte. De reflekterer billys dårlig og er dermed vanskelige å lese.

– Det viktigste er at tilstanden på trafikkskiltene er slik at de fungerer godt både i dagslys og i mørke. På hovedveiene våre er standarden på trafikkskiltene rimelig god. Men ellers på riksveinettet og fylkesveinettet finnes mange eksempler på alt for dårlig skiltkvalitet, sier senioringeniør i Vegdirektoratet, Bjørn Skaar til Teknisk Ukeblad.Må øremerke midler På riksveiene og fylkesveiene er skiltkvaliteten mange stedet altfor dårlig, sier senioringeniør Bjørn Skaar i Vegdirektoratet.
Må øremerke midler På riksveiene og fylkesveiene er skiltkvaliteten mange stedet altfor dårlig, sier senioringeniør Bjørn Skaar i Vegdirektoratet.

Må øremerke midler

Han mener at Statens vegvesen har latt det gå for mange år uten å skifte ut trafikkskilt langs disse veiene.

– Det er grunn til å fokusere på dette arbeidet som har vært forsømt i lang tid. Men da er det nødvendig at det blir øremerket midler til skiltfornyelse for å få en god nok teknisk standard. Deretter må arbeidet prioriteres på lik linje med andre prioriterte oppgaver innenfor drift- og vedlikehold av veinettet, sier Skaar.Innrømmer sommel

Samferdselsminister Navarsete sier imidlertid at det ikke vil bli bevilget egne midler til å skifte ut slitte trafikkskilt.

Hun påpeker at dette må dekkes inn under det ordinære driftsbudsjettet.

– Fra neste år vil det ikke bli bevilget egne midler til dette arbeidet, sier samferdselsministeren i et skriftlig svar på spørsmål fra stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

Frp-politikeren har spurt Navarsete om hvilke tiltak som vil bli iverksatt for å sikre en nødvendig og hurtigere utskiftning av skiltparken.

– Jeg er kjent med at skiltparken dessverre ikke har blitt fornyet i den takt som kunne ha vært ønskelig, og at det derfor stedvis står skilt som ikke holder ønsket standard, svarer blant annet Navarsete.– Navarsete har tåkesyn

Hoksrud, som er medlem i Transportkomiteen på Stortinget, mener at statsråden viser at hun ikke legger nok vekt på trafikksikkerhet.

– Hun viser en håpløs holdning når Vegdirektoratet sier at skiltfornyelse er nødvendig. Det kan virke som om hun har tåkesyn. En tilleggsbevilgning for å fornye trafikkskiltene må til. Det er det minste man kan forlange av en samferdselsminister som sier hun er opptatt av trafikksikkerhet, sier Hoksrud.

– Overkommelig kostnad VIKTIG: Administrerende direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk mener kostnaden er overkommelig.
– Overkommelig kostnad VIKTIG: Administrerende direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk mener kostnaden er overkommelig.

– Overkommelig kostnad

Også organisasjonen Trygg Trafikk reagerer på at trafikkskiltene har for dårlig standard.

– Der hvor vi kan påvise at dette går ut over trafikksikkerheten, er det viktig å skifte ut skiltene. Dette er antagelig også en overkommelig kostnad. Og generelt vil jeg si at det er viktig at trafikkforskrifter og lover skal følges, sier administrerende direktør, Kari Sandberg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.