T2

– All personlig info kan være stjålet

Playstation Network-brukere bør være ekstra varsomme i disse dager. Tjenesten har opplevd et massivt datainnbrudd, og millioner av brukerkontoer og kredittkortinformasjon kan være på avveie.
Playstation Network-brukere bør være ekstra varsomme i disse dager. Tjenesten har opplevd et massivt datainnbrudd, og millioner av brukerkontoer og kredittkortinformasjon kan være på avveie. Bilde: Sony
Stein Jarle Olsen
27. apr. 2011 - 09:50

Det har vært full krise for Playstations nettverkstjenester Playstation Network og musikktjenesten Qriosity den siste uka.

Innbrudd

Tjenesten, som har rundt 77 millioner brukere, ble tatt ned onsdag 20. april, og Sony skyldte på at det hadde vært et innbrudd i deres systemer.

Det ble derfor spekulert i om personlig info kunne være på avveie, og i går bekreftet Sony at nettopp det var tilfelle.

– Selv om vi fortsatt etterforsker detaljene i hendelsen, tror vi at en uautorisert person har fått fatt i følgende informasjon som du oppga: Navn, adresse, land, e-post-adresse, fødselsdato, Playstation Network/Qriosity-passord og –brukernavn og PSN-ID, skriver Sony på sin offisielle blogg.

Kredittkort

Det er også mulig at annen profilinfomasjon skal være på avveie, for eksempel kjøpshistorikk og svaret på sikkerhetsspørsmålet ditt.

– Selv om det fortsatt ikke er noe bevis på nåværende tidspunkt for at kredittkortinformasjon ble stjålet, kan vi ikke utelukke muligheten. Hvis du har oppgitt kredittkortinformasjonen gjennom Playstation Network eller Qriosity, opplyser vi av varsomhet at kredittkortnummeret ditt (utenom sikkerhetskoden) og utløpsdato kan ha blitt stjålet, skriver Sony.

Byrå

Sony har hyret et eksternt sikkerhetsbyrå for å granske hva som har skjedd, og opplyser at de holder på å bygge opp Playstation Network på en måte som bedre sikrer den personlige informasjonen.

I mellomtiden bør nok PSN-brukerne følge ekstra godt med på kontoutskriften og sørge for å endre passordet sitt så fort tjenesten er oppe igjen.

Har du samme passord på andre tjenester, bør du nok endre disse også.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.