PRODUKSJON

Alene om test

Landets eneste mobile testutstyr for analyser av dielektriske tap i isolasjonen på elektrisk roterende maskiner befinner seg på Brakerøya i Drammen.

-Denne mobile tjenesten er unik, og strategisk viktig for å få oppdrag, sier markedssjef Børje Larsson i Component Service AS.

- Basert på målingen kan tilstanden til maskinen bestemmes, og det er mulig å foreta vedlikehold før det kan bli havari, legger serviceingeniør Jan Erik Edvardsen til. Vikleverksted og vakuumtrykkimpregneringsanlegg er andre konkurransefortrinn.

- Da kan en motor bli like god som ny, sier Edvardsen. De har også Norges største prøvestasjon for elektriske motorer og generatorer.

Kjerneområdet for virksomheten er elektrisk roterende maskiner, enten det er roterende maskiner innen industri eller elkraftsektoren. Og det er nettopp innen elkraft de tror at det skal bli en oppgang i oppdragsmengden. - Det er tross alt mye utstyr som er mer enn 30 år gammelt som det må gjøres noe med, sier Larsson.

Bedriften har inngått avtaler med kunder om å overta det totale ansvaret for motorer til en avtalt pris for en bestemt periode. Flere papirfabrikker har inngått slike kontrakter.

- Det er i alles interesse at motoren holdes i gang uten stans, sier Larsson.

Component Service er en videreføring av ABB Komponent Service. - Vi var redd for at omsetningen skulle gå ned da vi gikk ut av ABB, men det viser seg at våre kunder fortsatt tror på oss. Våre 110 ansatte vil omsette for rundt 110 millioner kroner i år. Det er omtrent på nivå med fjoråret, sier markedssjefen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.