INDUSTRI

Aker vil satse på industri nær nordnorsk kraft

Aker Horizons har inngått samarbeid med det regionale kraftselskapet Nordkraft og oppretter ny industri i Narvik for å være nær nordnorsk kraft.

– Med Narvik som fremtidig industri- og energiknutepunkt kan vi skape attraktive produkter, utvikle bærekraftig eksportindustri og etablere grønne arbeidsplasser i regionen, sier Kristian Røkke.
– Med Narvik som fremtidig industri- og energiknutepunkt kan vi skape attraktive produkter, utvikle bærekraftig eksportindustri og etablere grønne arbeidsplasser i regionen, sier Kristian Røkke. Foto: Torstein Bøe/NTB
25. apr. 2022 - 13:50

Nordnorsk strøm er, som mange har fått med seg den siste tiden, både tilgjengelig og rimelig. Nordkraft opplyser i en pressemelding at det er et mål å bringe industrien til energien i stedet for å eksportere strømmen.

Aker Horizons har på sin side lansert en satsing i Narvik for å etablere det som omtales som grønne verdikjeder for kraftkrevende industri. Selskapet skal nå gå i partnerskap med kraftselskapet om videreutvikling og modning av prosjektene.

– Med Narvik som fremtidig industri- og energiknutepunkt kan vi skape attraktive produkter, utvikle bærekraftig eksportindustri og etablere grønne arbeidsplasser i regionen, sier Kristian Røkke, konsernsjef i Aker Horizons.

Nordkraft legger sine avtaler rundt tomtene Kvandal, Balsfjord, Straumsmo, Fjellbu og Korgen inn i selskapet. Røkke sier disse tomtene har stort potensial.

EU sliter med store forurensingsproblemer, og 20 prosent av alt land og vann i EU må restaureres innen 2030 dersom den nye naturrestaureringsloven går gjennom.
Les også

EU-parlamentet: Vedtok omstridt klimalov

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.