INDUSTRI

Aker vil satse på industri nær nordnorsk kraft

Aker Horizons har inngått samarbeid med det regionale kraftselskapet Nordkraft og oppretter ny industri i Narvik for å være nær nordnorsk kraft.

– Med Narvik som fremtidig industri- og energiknutepunkt kan vi skape attraktive produkter, utvikle bærekraftig eksportindustri og etablere grønne arbeidsplasser i regionen, sier Kristian Røkke.
– Med Narvik som fremtidig industri- og energiknutepunkt kan vi skape attraktive produkter, utvikle bærekraftig eksportindustri og etablere grønne arbeidsplasser i regionen, sier Kristian Røkke. Foto: Torstein Bøe/NTB
25. apr. 2022 - 13:50

Nordnorsk strøm er, som mange har fått med seg den siste tiden, både tilgjengelig og rimelig. Nordkraft opplyser i en pressemelding at det er et mål å bringe industrien til energien i stedet for å eksportere strømmen.

Aker Horizons har på sin side lansert en satsing i Narvik for å etablere det som omtales som grønne verdikjeder for kraftkrevende industri. Selskapet skal nå gå i partnerskap med kraftselskapet om videreutvikling og modning av prosjektene.

– Med Narvik som fremtidig industri- og energiknutepunkt kan vi skape attraktive produkter, utvikle bærekraftig eksportindustri og etablere grønne arbeidsplasser i regionen, sier Kristian Røkke, konsernsjef i Aker Horizons.

Nordkraft legger sine avtaler rundt tomtene Kvandal, Balsfjord, Straumsmo, Fjellbu og Korgen inn i selskapet. Røkke sier disse tomtene har stort potensial.

Teco 2030 sliter med likviditeten. De siste året har aksjekursen nesten halvert seg. Selskapet bygger brenselceller som blant annet kan drive store tunellboremaskiner.
Les også

Teco 2030: Har 18 anmerkninger og sliter med å betale de ansatte lønn

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.