ENERGI

Aker Solutions øker inntektene

Steg med 8 prosent i fjerde kvartal.

CEO Luis Araujo  under presentasjonene av kvartalstallene for Aker Solutions onsdag morgen.
CEO Luis Araujo under presentasjonene av kvartalstallene for Aker Solutions onsdag morgen. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Aker Solutions økte inntektene med 8 prosent i fjerde kvartal. Omsetningen endte på sju milliarder kroner.

Aker Solutions la fredag fram resultatene for fjerde kvartal. Omsetningen steg fra 6,44 til 6,95 milliarder kroner, målt mot samme periode året før. Dette er over analytikernes forventning på 6,78 milliarder kroner, ifølge estimater hentet inn av TDN Finans, skriver Dagens Næringsliv.

Nøkkeltall

Tall for fjerde kvartal 2018 (samme periode i 2017 i parentes).

* Driftsinntekter: 6,954 milliarder kroner (6,444 milliarder kroner)

* Driftsresultat: 287 millioner kroner (105 millioner kroner)

* Resultat før skatt: 227 millioner kroner (73 millioner kroner)

Driftsresultatet (EBIT) steg fra 105 til 287 millioner kroner, og resultat før skatt økte fra 73 til 227 millioner kroner.

Røkke-selskapet er for tiden i budrunder for kontrakter verdt 45 milliarder kroner. Rundt to tredjedeler av disse er knyttet til subsea, og nøkkelprosjekter er ventet å bli tildelt i løpet av de neste seks til tolv månedene.

– I 2018 så vi et rekordhøyt antall studier og forhånds-ingeniørarbeid for større og mer komplekse prosjekter sammenlignet med tidligere år. Dette er et positivt tegn for fremtidig arbeid. Som vi har sett på Johan Sverdrup, Johan Castberg og Troll setter et tidlig engasjement oss i en sterk posisjon til å sikre mer arbeid, sier konsernsjef Luis Araujo.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.