LUFTFART

Aircar er en ekte «flygende bil» - nå har den lettet

Begrepet brukes sveipende for mange kjøretøy, men Klein Visions flygende bil kan virkelig kjøre på veien. Nå har Aircar fullført sin jomfrutur.

SE VIDEO: Her er Aircar ute på sin jomfrutur. (Foto/video: Klein Vision)
John Edgren, Nyteknik.se
9. nov. 2020 - 17:00

Stefan Klein jobbet tidligere for Slovak Aeromobil, på den flygende bilen som selskapet viste i 2017. Året før gikk imidlertid designeren sin egen vei og startet Klein Vision, for å realisere sin egen versjon av et kjøretøy som både kan kjøre i trafikken på fire hjul og fly.

Nå har selskapet bevist at designet fungerer, da prototypen til Aircar har fullført sin jomfrutur i luften. Se videoen i toppen av artikkelen!

Den store vanskeligheten med å krysse funksjonene bil og fly er å designe en sammenleggbar vinge som samtidig gir en stor nok overflate til å gi løftekraft.

Klein Vision har løst dette ved å brette vingene på langs. De bretter seg rett opp 90 grader og faller deretter rett tilbake i flykroppen. Til slutt trekkes bommene som holder halefinnen over vingene, noe som forkorter bilen betydelig. Alt gjøres ved å trykke på en knapp.

Flybilen bygges i Slovakia. Ifølge selskapet er det mulig at fremtidige versjoner av Aircar vil være både 3- eller 4-seter og muligens få doble propeller - prototypen deres er en to-seter og har en skyvepropell.

Bortsett fra at flykroppen er bygget i lett kompositt, har ikke Klein Vision avslørt noen andre fakta, verken om motoren og dens styrke, eller bilens topphastighet og rekkevidde.

Denne artikkelen ble først publisert på Nyteknik.

KleinVision flygende bil, på jomfruturen.
KleinVision flygende bil, på jomfruturen.
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.