T2

Acer lanserer verdens tynneste ultrabook

Og smelter om Timeline-serien.

TYNN: Aspire S5 er den tynneste ultrabooken til nå, ifølge Acer. Mon tro om vi ikke får se flere med samme påstand i løpet av uka?
TYNN: Aspire S5 er den tynneste ultrabooken til nå, ifølge Acer. Mon tro om vi ikke får se flere med samme påstand i løpet av uka? Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
9. jan. 2012 - 07:21

LAS VEGAS: Acer tok sjansen på å tjuvstarte elektronikkmessen CES med pressekonferanse allerede søndag formiddag, lokal tid.

Les også: Forventer ingen CES-revolusjon

Tynnest

Teknisk Ukeblad var så vidt vi vet eneste norske medie til stede, og fikk se Acers PC-sjef Campbell Kan lansere det de mener er verdens tynneste ultrabook, 13-tommeren Acer Aspire S5.

På det tykkeste er den nemlig bare 15 millimeter tykk, og den har en vekt på «under 1,35 kilo», et tall som nok ikke er tilfeldig valgt – det er nemlig nøyaktig det Apples Macbook Air veier.

Test av Aspire S3: TEST: Acer Aspire S3

00400.jpg

Magisk

Maskinen skal være bygget i en magnesium-aluminium-legering, og har et tilkoblingspanel bakerst som automatisk skyves ut ved et trykk på den såkalte MagicFlip-knappen.

Spesifikasjonsmessig vet vi ingenting mer enn at S5 vil ha Intel Core-prosessor, SSD-lagring og et batteri som takler 1000 ladesykluser før kapasiteten går under 80 prosent.

Sannsynligvis vil den få den nyeste generasjonen Core-prosessor, som vi nok får høre mer om på pressekonferansen til Intel mandag ettermiddag, norsk tid.

Les også: Her er de første ultrabookene

Ultrabook-satsing

Acer Aspire S3 skal være på markedet i andre kvartal 2012, og er bare en av brikkene i Acers store ultrabook-satsing. Acers toppsjef J. T. Wang annonserte selskapets nye slagord «Explore beyond limits» sammen med en uttalt satsing på ultrabook-formatet.

Det skal blant annet skje ved å introdusere maskinene til flere enn bare ultratynn-brukerne gjennom å kombinere ultrabook- og Timeline-konseptene.

TEST: TEST: Samsung 9 Series

TEST: TEST: Toshiba Z830

00403.jpg

Hybrider

Acer Timeline Ultra er navnet på to nye PC-er på henholdsvis 14 og 15 tommer.

Skjønt, å kalle disse ultrabook er nok ikke helt etter boka. Timeline Ultra-maskinene blir nemlig 20 millimeter tynne, og vil ha dedikert grafikk og DVD-drev, i tillegg til å ha minst åtte timers batteritid og en tykkelse på 20 millimeter.

Timeline Ultra-maskinene skal være på markedet allerede i første kvartal, men er fortsatt uten prising.

00402.jpg

Superbrett

Acer viste også frem selskapets «teknologidemo» av en 10-tommers-tablet, som har firekjerneprosessor og en skjermoppløsning på 1920x1200, og lanserte sin såkalte AcerCloud, som byr på trådløs synkronisering av bilder, musikk og annet medieinnhold over alle plattformer – også smarttelefoner og nettbrett fra andre produsenter enn Acer.

Dette vil være gratis for Acer-kunder, og skal være lansert over hele verden i løpet av fjerde kvartal i år.

Les også:

Acer prøver igjen

TEST: Acer Iconia A500

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.