ARKIVNYHETER

ABB leverer til vindkraft på Jæren

228 GWh: Høg-Jæren vindpark skal lebvere nok strøm til å kunne dekke behovet til 13 000 husstander. prosjketet er omstridt.
228 GWh: Høg-Jæren vindpark skal lebvere nok strøm til å kunne dekke behovet til 13 000 husstander. prosjketet er omstridt. Bilde: Illustrasjon / Norsk VindPro AS
Anders J. Steensen
8. okt. 2010 - 12:21

Kontrakten med Jæren Energi AS omfatter leveranser til 26 vindmøller, med opsjon på ytterligere 6 vindmøller.

– Denne kontrakten er en milepæl for ABB i Norge. Siden ABB er en av verdens største leverandører av infrastruktur til vindkraftindustrien, er vi forventningsfulle til at aktiviteten skal øke også her hjemme. Vi er stolte over å få være en av leverandørene til Høg-Jæren Vindpark, sier direktør Arne Sveen i ABB, i en pressemelding.

I Norge

Til hver vindmølle skal ABB levere SafePlus koplingsanlegg fra Skien, samt distribusjonstransformator og betongkiosk. For å mate vindkraften inn på strømnettet leverer ABB i Finland en krafttransformator på 80 MVA. I tillegg leverer ABB 145 kV DCB effektbrytere og 22 kV UniGear koplingsanlegg. Ordren inkluderer ingeniørarbeid, montasje og prøving. ABBs MicroScada Pro kontrollsystem skal overvåke og styre anlegget.Starter neste år

Vindparken ligger cirka 10 kilometer sør for Bryne, i Time og Hå kommuner og vil ha en årlig produksjon på 228 GWH. Det tilsvarer forbruket til om lag 13.000 husstander eller 36.000 mennesker. Prosjektet har fått 511 millioner i støtte fra Enova. Installasjonen av ABB sitt utstyr starter i januar 2011, og kraftproduksjonen settes i gang senere det samme året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.