Ååååh, asfalt lukter så godt!

Når det gjelder asfalt vet Micael hva han snakker om. Han var en av de 50 barna fra Barnas byggeskole som fikk forsøke seg som asfaltarbeider under besøket hos NCC Industry i Lier, rett utenfor Drammen.

Tvillingene Kheda og Khava Bakajeva fra Trasop skole syntes det var spennende å prøve seg som asfaltarbeidere.
Tvillingene Kheda og Khava Bakajeva fra Trasop skole syntes det var spennende å prøve seg som asfaltarbeidere. Bilde: Tor Heimdal, NCC
Redaksjonen Våre Veger
15. aug. 2017 - 14:53
Micael Agasøster Bråss og de andre barna prøve både vals, en tur på den store asfaltutleggeren og et besøk på NCC asfaltlaboratorium i Lier utenfor Drammen. <i>Foto:   Tor Heimdal, NCC</i>
Micael Agasøster Bråss og de andre barna prøve både vals, en tur på den store asfaltutleggeren og et besøk på NCC asfaltlaboratorium i Lier utenfor Drammen. Foto:   Tor Heimdal, NCC

I tillegg til håndlegging av asfalt fikk Micael Agasøster Bråss og de andre barna prøve både vals og en tur på den store asfaltutleggeren. Og selvfølgelig en liten runde med hoppetussa. Alt under oppsyn av dyktige NCC-fagfolk.

- Asfaltdagen er en dag hvor de fleste barna opplever noe helt nytt. De får forsøke seg på arbeidsoppgaver svært mange aldri har sett så mange ganger. Derfor er det mange spente barn som går om bord på asfaltutleggeren eller på valsen. Vi ser da barn med store øyne og et stort smil. Det er en dag de fleste husker lenge, sier Sissel Bringsvor, prosjektleder for NCC Barnas Byggeskole.

I år gjennomføres Barnas byggeskole ved Vettre skole i Asker og Trasop skole i Oslo. Tvillingene Kheda og Khava Bakajeva fra Trasop skole syntes det var spennende å forsøke seg på asfaltutleggeren og ikke minst var det veldig spennende med en runde med hoppetussa.

Asfaltens verden
Etter å ha forsøkt seg i asfaltfaget fikk alle barna en omvisning ved NCCs asfaltlaboratorium, hvor de fikk en lærerik innføring i asfaltens verden.

NCC har behov for både ingeniører og fagarbeidere innen en rekke fag. NCC har i dag lærlinger innen de fleste fagene i bransjen. I asfaltfaget har NCC hele 22 lærlinger, og nye lærlinger skal tas inn de neste årene. Barnas Byggeskole er ett av flere tiltak NCC gjør for å skape interesse for bygg- og anleggsbransjen blant de unge.

Vi håper vi om noen år kan ønske barna fra Barnas Byggeskole velkommen som ansatt i NCC, avslutter Sissel Bringsvor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.