IT

80 hoder skal bort

KUTTER HARDT: Den tapte Hydro-kontrakten fra i sommer svir i omsetningsstatistikken for konsernsjef Terje Mjøs og EDB ErgoGroup. Nå varsles kuttene.
KUTTER HARDT: Den tapte Hydro-kontrakten fra i sommer svir i omsetningsstatistikken for konsernsjef Terje Mjøs og EDB ErgoGroup. Nå varsles kuttene. Bilde: Espen Zachariassen
Leif Hamnes
24. jan. 2011 - 08:42

Det var i juni i fjor at det som da het EDB Business Partner måtte gi tapt for Fujitsu i kampen om drift og utvikling av Hydros internasjonale it-infrastruktur.

Bakgrunn: Tapte for Fujitsu

Siden den tid er giganten Sjef for ti tusen hoder dannet, og i en pressemelding i dag anslår konsernet at tapet av denne kontrakten alene betyr 200 millioner mindre i omsetning.

Om lag 80 medarbeidere følger med på lasset når konsernet nå avvikler flere av sine utenlandske kontorer som var knyttet opp mot Hydro-kontrakten.

Dette gjelder kontorer i Belgia, Frankrike og Tyskland samt Tampa i USA.

Skulle styrke seg

Selskapet EDB blir stor i olje-IT fra det den gang nyfusjonerte StatoilHydro i januar 2008, med mål om å styrke seg innen industri og offshore.

Hydro hadde langvarige kontrakter med IS Partner fra før, med en rekke ansatte i arbeid ved Hydro i Porsgrunn.

Det har vært fryktet at anbudstapet ville få konsekvenser for EDB Ergogroups ansatte ved Hydro i Porsgrunn.

Kommunikasjonsdirektør Geir Remman har ikke nyheter i den retning.

– Dagens melding handler om de internasjonale kontorene. Vi har fortsatt store leveranser til Hydro, og miljøet i Porsgrunn er en del av dette. Eventuelle endringer her vil komme som resultat av vårt øvrige synergiprogram, sier Remman til Teknisk Ukeblad.Slanker staben

Gjennom nettopp dette «Synergiprogrammet» har den relativt nyfusjonerte giganten fra før gjort det klart at det skal brukes 150 millioner på å spare inn 105 årsverk i løpet av første halvår i år.

Totalt regner konsernet med å bruke 325 millioner kroner på Synergiprogrammet frem til andre kvartal 2012.

Ved sammenslåingen av de to selskapene ble det antydet at staben måtte reduseres med rundt 200 stillinger på grunn av overlappende funksjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.