PRODUKSJONSSYSTEM

5S: Ordning & reda

5S er en vital basis for TPM-arbeidet, selv om det isolert sett ikke er et forbedringsverktøy.

Skikkelig orden, fra A til Å, er en vital basis for TPM.
Skikkelig orden, fra A til Å, er en vital basis for TPM. Bilde: Basf
31. mars 2013 - 12:42
Vis mer

Men, kombinert med for eksempel forbedringsgrupper finnes et forbedringspotensial på inntil 25 prosent i OEE.

5S (se detaljer i egen ramme på høyre side) er en arbeidsform som har til hensikt å skape en strukturert og ren arbeidsplass. Dette inkluderer at ergrelser og tap av tid, materiell og andre ressurser, på grunn av manglende orden, er redusert til et absolutt minimum!

Formålet er å både skape en bedre arbeidsplass for operatørene med mindre irritasjon, leting, henting og venting. I tillegg fås effekten av at de fleste liker å ha det rent og ryddig. Belønningen vil bli stor, og som i alt TPM-arbeid, både for bedriften og de ansatte.

Noe for oss?

Vi stiller noen spørsmål om vår egen arbeidsplass:

  • Tenk deg at du skal inngå en avtale med en viktig samarbeidspartner. Se deg om – ville du som kunde følt deg trygg på at du har valgt den leverandøren som best kan sikre deg god service, optimal økonomi og driftssikkerhet?
  • Tenk deg at her skal de ha ansvar for det flyet du skal reise med. Har du valgt rett flyselskap?
  • Tenk deg at du er hos firmaet som lager maten dine barn skal vokse seg sunne på. Har du valgt rett leverandør?
  • Ville du med stolthet invitere mor, ektefelle eller barn for å vise hvor ordentlig og trivelig dere har det på arbeidsplassen?

Nølte du med å si JA til alle scenarioene? Da vil 5S hjelpe. Hensikten med 5S er å oppnå, samt klare å holde en ren og systematisk arbeidsplass. Til dette, er det nødvendig med hjelp og innsats fra alle medarbeiderne.

Effektivitet og kvalitet

Effektivisering forbindes ofte med å jobbe hardere. De fleste arbeider imidlertid hardt nok. Men, unødvendig mye krefter går ofte med til gjøremål som er vanskeligere enn nødvendig. 15 minutters leting etter for eksempel en jekketralle er både tapt tid og frustrerende.

Årsaken er simpelthen at arbeidsplassen lider av mangel på orden, struktur og fysisk tilrettelegging.

Hvis derimot arbeidet er godt tilrettelagt, og det går effektivt unna, arbeider vi lettere og kan konsentrere oss om å løse kundenes behov. De aller fleste er enige i at en ordentlig og strukturert arbeidsplass øker både trivsel og produktivitet, ved at arbeidet glir lettere og uten unødvendige hindringer.

5S først

Med orden menes både at arbeidsplassen er velstrukturert og ren, og at vi tar best mulig vare på ressurser som energi, vann, arbeidstid osv., gjennom å tilrettelegge arbeidsplassen og oppgavene.

På samme måte som TPM kreves for å gjennomføre et godt LEAN program, er det nødvendig med et bra 5S program for å gjennomføre et skikkelig TPM/forbedringsarbeid. 5S sørger for at alt det grunnleggende fungerer etter hensikten, og øver samtidig på å samarbeide for å oppnå forbedringer. Det er for eksempel bortkastet tid å innføre Operatør Vedlikehold, SMED (raske omstillinger), Visuell styring osv. uten at 5S fungerer. Av alt forbedringsarbeid er derfor 5S det første å begynne med!

Start smått

Mange går i den fellen at man begynner for bredt – man starter opp hele fabrikken på en gang. Her har mange brent seg. Det har vist seg at det svarer seg å begynne i et forholdsvis begrenset område. Kall det gjerne et pilotområde. Det kan da svare seg å begynne i det området der det er mest å ta tak i (5S messig).

Sett ned ressurser for å gjøre dette området til en suksess. Sørg for at 5S kompetansen overføres til bedriften. (Konsulentenes jobb er å overføre kompetanse til kundene!).

Kopier så det arbeidet en har gjort i piloten videre ut til resten av fabrikken. La gjerne operatører, som har deltatt i piloten, få delta i opplæringen av operatører i de øvrige delene av fabrikken. Med tanke på tidsbruk, er det mulig å oppnå kravet til 5S sertifisering (ikke omhandlet her) på 3 måneder i piloten. Begynner det å gå ut over 1 år, betyr det at ledelsen ikke har godt nok fokus.

Økonomien i 5S?

Hensikten med 5S er først og fremst å oppfatte som et opplæringsverktøy. 5S aktiviteten er ikke fokusert på økonomiske resultater, men snarere å bygge opp de rette holdningene hos de ansatte. 5S aktiviteter er som regel av en slik art at det er vanskelig å kvantifisere noen økonomisk gevinst. Eksempelvis er det vanskelig å beregne hvor mye en tjener i krone og øre på å systematisere en verktøytavle. Ikke bruk tid å energi på å prøve å beregne en økonomisk gevinst ved 5S.

Det en ønsker å endre er kvaliteten på hvordan de ansatte tenker og handler, og gjennom forbedrede holdninger skape et godt grunnlag for det videre forbedringsarbeidet.

Men, når dette er sagt, vil alle bedrifter som gjør et godt 5S arbeid kombinert med oppstart, og godt arbeid i forbedringsgrupper kunne rapportere betydelig forbedrede resultater – fra 5 – til 25 prosent på sine OEE tall.

Les også de andre artiklene i "Perfekt produksjon!":

Del 1: Til topps på TPM

Del 2: Forbedringsgrupper dobler produktiviteten

Del 4: Mesterlig målstyring

Del 5: Pitstopp produktbytte med SMED

Del 6: Tapsanalyse setter en pris på tapene

Del 7: Operatørvedlikehold: Selvgjort er velgjort

Del 8: Vital visualisering

Del 9: TPM vs Lean

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.