NYHETER

52 omkom i sommertrafikken

Totalt omkom 52 personer i trafikkulykker i Norge i løpet av sommermånedene juni, juli og august. Det viser tall fra Statens vegvesen

En person omkom i en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil ved Kvam nær Steinkjer lørdag. Personbilen var helt utbrent da redningsmannskapene kom til stedet. Foto: Terje Næss / NTB scanpix
En person omkom i en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil ved Kvam nær Steinkjer lørdag. Personbilen var helt utbrent da redningsmannskapene kom til stedet. Foto: Terje Næss / NTB scanpix Bilde: Næss, Terje
1. sep. 2014 - 13:40

Oslo (NTB):. Det er fire færre døde enn i de samme månedene i fjor, men hele tolv flere enn i 2012. I august omkom 16 personer i trafikken, viser foreløpige tall.

– Jeg er forferdet av at 52 er revet brått og meningsløst bort. Dette er mer enn tall og statistikk, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Totalt har 113 personer omkommet på norske veier ved utgangen av august, mot 115 på samme tid i fjor og 109 i 2012. Møteulykker står for det høyest antallet omkomne med 44 personer, mens 37 personer døde i forbindelse med utforkjøringer.

Veidirektøren er spesielt bekymret over ulykkene med motorsykkel og moped. Så langt i år har 18 mistet livet på MC, noe som er tre flere enn i fjor. Hele 14 av disse var over 41 år, viser statistikken.

Statens vegvesen er i ferd med å avslutte arbeidet med å utvikle en egen strategi med tiltak og oppfølgingsoppgaver rettet mot MC-folket. Dette er gjort i samarbeid med blant annet Norsk Motorcykkelunuion. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.