50 år med girsystemer

Tyske Nord Drivesystems feiret i 2015 50-års-jubileum.

Angela Merkel og den indiske regjeringssjefen Narendra Modi besøkte Nord Drivessystems for å markere jubileet under Hannovermessen 2015.
Angela Merkel og den indiske regjeringssjefen Narendra Modi besøkte Nord Drivessystems for å markere jubileet under Hannovermessen 2015.Bilde: Nord

Mer enn 300 bransjefolk deltok på produsentens feiring ved det tyske hovedkvarteret. Også på årets Hannovermesse ble jubileet markert, blant annet med besøk av forbundskansler Angela Merkel. Nord begynte som girleverandør med tre ansatte i 1965. Selskapet startet tidlig med egen produksjon av aksler og små tannhjul, skriver selskapet i en pressemelding.

Drivelektronikk

Fra 80-tallet bygde Nord opp egne kapasiteter for utvikling og produksjon av drivelektronikk og motorer, og ble etter hvert en av svært få produsenter av fullskala drivsystemer med et globalt salgs- og servicenettverk. I tillegg til posisjonen som en ledende leverandør av girenheter av høy kvalitet, er Nord lang fremme innen integrert kraftelektronikk, selskapet tilbyr et omfattende utvalg startmotorer og frekvensomformere som oppfyller kundenes behov på en kostnadseffektiv måte.

Verdensomspennende

I dag har Nord over 3200 ansatte og datterselskaper i 36 land. Selskapet tilbyr kundeservice på 20 forskjellige språk. Forrige år passerte det familieeide selskapet en omsetning på 500 millioner euro. Som et synlig bevis på suksessen, har Nord også nylig innviet et nytt administrasjonsbygg og utvidet produksjonsanlegget ved det tyske hovedkvarteret med et stort, nytt lakkeringsverksted og logistikksenter.

Skreddersøm

Produktportefølje strekker seg fra standard drifter til skreddersydde løsninger for krevende bruksområder, f.eks. basert på energieffektive eller eksplosjonsbeskyttede drifter. Bruttoomsetningen i forretningsåret 2014 var på 500 millioner euro. Nords utvalg av girtyper dekker momenter fra 10 Nm til 250 000 Nm Selskapet produserer også motorer i størrelser fra 0.12 kW til 1 000 kW og tilsvarende kraftelektronikk i form av frekvensomformere. Utvalget av omformere består av konvensjonelle modeller for installasjon i kontrollkabinetter i tillegg til fullintegrerte enheter i desentraliserte utgaver.

Se også: Energieffektiv motorserie med lav ytelse

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.