BYGG

49000 oljesiloer kan bli rimelige boliger

Forbereder en fremtid med mindre olje og flere mennesker.

28. apr. 2012 - 10:17

Arkitektkollektivet PinkCloud har laget en oppsiktsvekkende plan for hvordan 49 000 oljesiloer kan gjenbrukes til boliger.

Les også: Denne steinen er et hotell

Livet etter oljen

Utangspunktet for dette ambisiøse boligprosjektet er en kjensgjerning om at mens jordens oljereserver reduseres, blir jordens befolkning stadig større.

De fire unge arkitektene i PinkCloud minner om at en dag vil ikke verdens eksisterende oljesiloer lenger være i bruk til lagring av brennstoff.

Arkitektene mener at silohjemmet kan bli en selvforsynt og rimelig boligløsning for post-petroleumsepoken, som de tror er om 50-60 år.

– Strukturen skal være stabil, vanntett, lett å montere og demontere, og vil egne seg for prefabrikering og masseproduksjon, hevder arkitektene.

De mener også at siloens form gir optimal overflate for å samle solenergi. Dermed kan oljesilohuset bli et plusshus som leverer strøm tilbake til nettet.

Se film om huset her

1200004524.jpg 

– Perfekt mot zombier

Man ser for seg å dele opp oljesilohuset i tre separate enheter med innvendig heis og utvendig trapp opp til et platå med en liten takhage. Planen er å installere prefabrikerte balkonger, vinduer, komposteringssystem, og et system for å samle og filtrere regnvann.

Arkitektene understreker at dersom det skulle komme et zombie-angrep vil oljesilohuset være et trygt sted å oppholde seg!

I et videointervju med MSNBC sier arkitektene i PinkCLoud at de føler et ansvar for å bevisstgjøre folk om problemer knyttet til klimaendringer og befolkningsvekst.

– Når kan dere begynne å bygge disse oljesilohusene?

– Jo før jo bedre. Innen oljen er borte bør vi ha planene klare for hvordan vi skal bruke oljesiloene, sier arkitekt Nico Schlapps.

– Hvordan skal dere fovandle et kjemisk mareritt, som en oljesilo er, til et beboelig hus?

– Etter å ha ryddet opp selve raffineriområdet, vil vi bruke et petroleumsrensemiddel til å rense tankene. Dette er samme produkt som brukes til å rense oljesøl i havet. Totalt vil det ta 1-4 år rydde både området, og selve siloen, anslår Eric Tan.

Tan sier videre at det vil koste omkring 200 000 dollar å ferdigstille ett oljesilohus, og at denne kostnaden kan deles på to eller tre familier.1200004528.jpg

Les også:

Her bor du i toppen av et tre

Bygget studentbolig på 8,8 m2

Vil selge boliger på Ikea

Bygget designhus av gammel Boeing 737

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.