NYHETER

4,5 km firefeltsveg på Romerike

Vegvesenet har lyst ut en kjempejobb på riksveg 22 på Romerike. Innen 15. februar vil man pris på utvidelse til fire felt mellom Lillestrøm og Fetsund. Avstanden mellom ytterpunktene er 4,5 km.

Denne vegen skal få fire felt og midtdeler. De som er interessert i jobben, må regne ferdig innen 15. februar. (Foto: Anders Haakonsen)
Denne vegen skal få fire felt og midtdeler. De som er interessert i jobben, må regne ferdig innen 15. februar. (Foto: Anders Haakonsen)
19. des. 2012 - 13:46

Riksveg 22 er også kjent som Fetveien. Det er en viktig innfartsåre mot Lillestrøm og Oslo-området. Årsdøgntrafikken ligger over 20 000, men vegen har ikke kapasitet til å ta unna denne trafikkmengden. På vel halvparten av strekningen som skal utvides er det to åpne felt og et kollektivfelt i retning Lillestrøm. Resten av vegen har bare to felt.

Nå blir det fire felt og midtdeler på 4,5 km av strekningen. I tillegg blir det en ca. 500 meter lang overgangssone mot Fetsund hvor vegen går inn fra fire til to felt.

Bruer og kulverter skal ombygges, forlenges eller fjernes. Det skal bygges seks nye bruer og to kulverter for trafikk, i tillegg til en kulvert for vann og seks for amfibier.

To T-kryss skal bygges om til to-planskryss, og en rundkjøring i vestre ende av strekningen skal fjernes og erstattes med sørvendte ramper.

Gang/sykkelvegen som går parallelt med kjørebanen på hele strekningen, skal skal erstattes med en ny utenfor vegens sikkerhetssone.

Entreprisen omfatter også arbeid på sidevegene og mye omlegging av kabler og ledninger. Arbeidet blir krevende. Det er ingen omkjøringsmuligheter, så trafikken må gå gjennom anleggsområdet. I følge Vegvesenets overslag vil anleggsarbeidet komme på rundt 400 millioner kroner.

Jobben må være fullført innen 1. desember 2015.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.