TRAFIKK OG ITS

30 personer døde i sommertrafikken

Dette er to færre enn i de tre sommermånedene i fjor.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix
NTB
3. sep. 2018 - 09:28

Blant de 30 som omkom i juni, juli og august er 19 menn og 11 kvinner. Halvparten omkom i personbil, mens 11 omkom på motorsykkel. Det viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av sommerulykkene.

I august mistet sju livet i trafikken, som er fem færre enn i august i fjor.

– Vi kan være på vei mot det laveste antall omkomne i på norske veier på 70 år. Men dette handler om langt mer enn tall og statistikk. For hver enkelt ulykke er en stor tragedie for dem som rammes. Selv om dødstallene har gått ned, har vi dessverre ikke den samme positive utviklingen på antall trafikkulykker og utviklingen av hardt skadde i trafikken. Vi ligger etter de ambisiøse målene som er satt, sier Guro Ranes i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Sæviktunnelen først i Norge med automatisk varsling av syklister

I løpet av årets åtte første måneder i 2018 har 63 omkommet i trafikken, noe som er fire færre enn til samme tid i fjor. Finnmark er det eneste av landets fylker som ikke har hatt noen trafikkdrepte så langt i år.

– Vi kan være på vei mot de laveste tallene på 71 år. Vi må tilbake til 1947 – da 94 omkom – for å finne tilsvarende lave tall, sier Ranes.

I 2017 omkom 106 mennesker i trafikken til tross for relativt mange drepte i oktober, november og desember. Fortsetter 2018 slik den har begynt kan det ifølge Vegvesenets sin prognose bli under 100 døde på norske veier i år.

LES OGSÅ: 21 gående eller syklende ble påkjørt og drept på eller ved norske anleggsplasser mellom 2005 og 2015

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.