OLJE OG GASS

2300 personer fra 35 nasjoner har brukt 15 millioner arbeidstimer på prosjektet

Nå er plattformdekket til Ivar Aasen ferdigstilt.

Ina AndersenIna AndersenJournalist
23. mai 2016 - 14:37

Søndag ble plattformdekket til Ivar Aasen-feltet ferdigstilt ved verftet i Singapore, og de 13.900 tonn tunge modulene ble løftet ombord i fartøyer som skal frakte det til Norge.

Tidlig i juni vil plattformdekket skipes ut fra havnen i Singapore, og dersom alt går etter planen vil det ankomme Utsirahøyden i Nordsjøen omkring en måned senere.

Dekket ble levert på budsjett og til riktig tid, som gjør at feltutbyggingen er i rute mot produksjonsstart 1. desember, melder Det norske, som er operatør på feltet.

2300 personer i arbeid

- Ivar Aasen-feltet er en viktig utbygging for Det norske som operatør. Vi er derfor svært fornøyd med å ferdigstille plattformdekket i henhold til budsjett og til avtalt tid. Arbeidet som er utført i Singapore er av høy kvalitet, og prosjektet er eksempel på et vellykket globalt leverandørsamarbeid for å skape verdier på norsk sokkel, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Det norske, i en pressemelding.

Plattformdekket er nå flyttet fra verftsområdet til SMOE til Cosco-fartøyet Xiang Rui Kou, som skal frakte installasjonen til Ivar Aasen-feltet på Utsirahøyden i Nordsjøen.

På Utsirahøyden skal plattformdekket løftes på understellet som er bygget på Sardinia, og boligkvarteret som er bygget på Stord.

– På det meste har mer enn 2300 personer fra 35 nasjoner arbeidet med prosjektet. Etter nærmere 15 millioner arbeidstimer har vi ikke registrert alvorlige hendelser, sier prosjektleder for plattformdekket Snorre Fossum.

Plattformdekket til Ivar Aasen ombord på fartøyet Xiang Rui Kou, som skal frakte installasjonen fra Singapore til Utsirahøyden i Nordsjøen.
Plattformdekket til Ivar Aasen ombord på fartøyet Xiang Rui Kou, som skal frakte installasjonen fra Singapore til Utsirahøyden i Nordsjøen. Bilde: Det norske

På tid og kost

Ivar Aasen-feltet ligger vest for Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen og inneholder rundt 204 millioner fat oljeekvivalenter, inkludert Hanz-forekomsten.

Den økonomiske levetiden for Ivar Aasen-feltet kan bli 20 år, avhengig av oljepris og produksjonsutvikling.

Balanseprisen på feltet ligger på 65,7 dollar per fat oljeekvivalenter.

Ivar Aasen-prosjektet ligger på plan, både med tanke på budsjett og tidsramme. Budsjettet er på i overkant av 26 milliarder kroner.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.