IT

23 år gamle Mathias sa nei til jobb i Facebook

Gjør storsuksess med egen app.

Appen Timely brukes av 15000 personer i 101 ulike land, og tallet øker stadig.
Appen Timely brukes av 15000 personer i 101 ulike land, og tallet øker stadig. Bilde: Sigurd Øygarden Flæten
26. mars 2014 - 18:17

For tre måneder siden skrev Teknisk Ukeblad om Mathias Mikkelsen, som bodde i et kott i et gründerkollektiv i Silicon Valley for å satse på én ide. Timely var appen som skulle gjøre det lettere å registrere timer for freelancere og bedrifter.

Den gangen var Timely nylansert, og det hadde så smått begynt å renne inn noen brukere. Når vi møter Mathias Mikkelsen igjen i mars-sola gliser han fra øre til øre. Appen hans brukes av 15000 personer i 101 ulike land, og tallet øker stadig.

Les også:  Lars Erik hacker seg inn i kundenes datasystemer

Fikk jobbtilbud

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så fort. At en app som er retta mot bedriftsmarkedet sprer seg så naturlig er utrolig, sier Mikkelsen.

Og Timely har blitt lagt merke til. Ut av det blå dumpet det inn et jobbtilbud fra Facebook, som ville ha han med i kjerneteamet av produktdesignere. Også Google tok kontakt, og ville ha han med på et prosjekt. Men det måtte han si nei til uten å nøle.

– Jeg kan ikke jobbe både i Facebook og Timely, det bare går ikke. De skjønte heldigvis greia, sier Mikkelsen.

Les også:  Studenter fant løsning på parkeringsproblem i Oslo

Sist gang Teknisk Ukeblad snakket med Mikkelsen jobbet han fra dette kottet i Silicon Valley.
Sist gang Teknisk Ukeblad snakket med Mikkelsen jobbet han fra dette kottet i Silicon Valley.

Vil ikke bli kjøpt opp

Nå har han et luksusproblem – han har alt for mye å gjøre. Mikkelsen har leid inn en utvikler, men bortsett fra det gjør han alt selv.

– Jeg bruker all min tid på å følge opp kunder, svare på mail, og videreutvikling. Noen ganger har jeg dårlig samvittighet for mail som blir liggende litt for lenge. Men jeg er også sjeleglad for at det er sånn. Jeg får veldig mange gode tilbakemeldinger, og det er en stor motivasjon.

Noen kunder reagerer med stor glede og overraskelse når de har fått svar av selveste CEO-en i Timely. De vet ikke at selskapet bare har én ansatt.

Nå ser han etter ekstrahjelp, for å ta seg av noe av kundeoppfølgingen. Men han er ikke interessert i å bli kjøpt opp, eller å si ja til den første investoren som banker på døren.

– Jeg jakter ikke på det. Jeg vil bygge et viktig selskap. Det viktigste for meg er at Timely går rundt. Jeg vil at Timely skal bli første byggesten i et selskap med flere produkter.

Les også: – Skal du være gründer, må du gjøre det fullt ut

For tre måneder siden fulgt Mikkelsen spent med på de første nedlastingene av Timely. SIgurd Øygarden Flæten
Noe alle hater

Timely promoteres som timeføringsappen som gjør slutt på timeføring. I stedet legger man inn timeplan og kommende oppgaver, som bekreftes etter jobben er gjort.

For en enkeltbruker er de første tre prosjektene gratis, men man må betale hvis man vil legge inn flere prosjekter, eller hvis bedrifter vil ha mer enn én bruker. En lisens koster fra 14 dollar i måneden og oppover.

Appen er et resultat av en viktig erkjennelse, forteller Mikkelsen.

– Alle hater timeføring.

Les også:

Terje laget regne-app som ingen forstod

Jobbet 2-4-turnus. Fant opp unikt pumpesystem på fritiden  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.