DATATELE

21 milliarder ledig til nye investeringer

PENGENES MANN: Generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk Venture.
PENGENES MANN: Generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk Venture. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
31. mai 2007 - 10:43
Vis mer

Dette viser årsundersøkelsen for de aktive eierfondene (private equity) i Norge i 2006, som ble presentert på et seminar i Oslo onsdag.

Undersøkelsen er foretatt av Menon Business Economics på vegne av Norsk Venture og Argentum.

Forventer større investeringsaktivitet

Undersøkelsen forteller at 2006 var et år hvor de aktive eierfondene i Norge hadde stor fokus på kapitalinnhenting, mens de i år forventer større investeringsaktivitet. Dette er meget godt nytt for oppstartsbedrifter.

Les om en annen analyse som viser at norskutviklet teknologi er det mest interessante å investere i.

Sterk økning

Forvaltningskapitalen i de aktive eierfondene i Norge økte med cirka 75 prosent fra 2005 til 2006, slik at den norske bransjen nå forvalter nær 45 milliarder kroner.

Det ble reist 15 nye fond i 2006, som forvalter til sammen 11,4 milliarder kroner, og kun et fåtall av disse var fra nye forvaltere.

Mange prosjekter evaluert

3,4 milliarder kroner investert i 158 nye bedrifter og 1,1 milliarder kroner i 245 oppfølgingsinvesteringer 3 500 prosjekter ble evaluert i 2006 av de norske fondene.

Av disse ble det investert 3,4 milliarder kroner i 158 nye bedrifter og 1,1 milliarder kroner i 245 oppfølgingsinvesteringer i eksisterende porteføljebedrifter.

Advarer likevel

- En større del av næringslivet internasjonalt finansieres nå gjennom private equity. Selv om veksten for bransjen er stor i Norge, og man får gode skussmål fra internasjonale aktører, er det likevel fare for at vi ikke henger helt med i den internasjonale utviklingen. Norge skiller seg særlig ut ved lave investeringer i private equity fra institusjonelle investorer, sier generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk Venture.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.