DATATELE

21 milliarder ledig til nye investeringer

PENGENES MANN: Generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk Venture.
PENGENES MANN: Generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk Venture. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
31. mai 2007 - 10:43
Vis mer

Dette viser årsundersøkelsen for de aktive eierfondene (private equity) i Norge i 2006, som ble presentert på et seminar i Oslo onsdag.

Undersøkelsen er foretatt av Menon Business Economics på vegne av Norsk Venture og Argentum.

Forventer større investeringsaktivitet

Undersøkelsen forteller at 2006 var et år hvor de aktive eierfondene i Norge hadde stor fokus på kapitalinnhenting, mens de i år forventer større investeringsaktivitet. Dette er meget godt nytt for oppstartsbedrifter.

Les om en annen analyse som viser at norskutviklet teknologi er det mest interessante å investere i.

Sterk økning

Forvaltningskapitalen i de aktive eierfondene i Norge økte med cirka 75 prosent fra 2005 til 2006, slik at den norske bransjen nå forvalter nær 45 milliarder kroner.

Det ble reist 15 nye fond i 2006, som forvalter til sammen 11,4 milliarder kroner, og kun et fåtall av disse var fra nye forvaltere.

Mange prosjekter evaluert

3,4 milliarder kroner investert i 158 nye bedrifter og 1,1 milliarder kroner i 245 oppfølgingsinvesteringer 3 500 prosjekter ble evaluert i 2006 av de norske fondene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Av disse ble det investert 3,4 milliarder kroner i 158 nye bedrifter og 1,1 milliarder kroner i 245 oppfølgingsinvesteringer i eksisterende porteføljebedrifter.

Advarer likevel

- En større del av næringslivet internasjonalt finansieres nå gjennom private equity. Selv om veksten for bransjen er stor i Norge, og man får gode skussmål fra internasjonale aktører, er det likevel fare for at vi ikke henger helt med i den internasjonale utviklingen. Norge skiller seg særlig ut ved lave investeringer i private equity fra institusjonelle investorer, sier generalsekretær Knut T. Traaseth i Norsk Venture.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.