INDUSTRI

200 roboter krevde 400 nye ansettelser

Sykkylven har nesten 200 roboter, men trengte likevel 400 nye ansatte da møbelsalget økte under pandemien. I bedriften Pla-Mek ansetter de selv om roboter står for det meste av produksjonen.

Sergey Weber (t.v.) og Branislav Kmet er rekruttert til Pla-Mek i løpet av det siste halvåret fra andre deler av industrien på Sunnmøre. Her programmerer de en maskin som lager beskyttelsesrør til fjellsikring. Kmet bor i Ålesund og forteller at han har bakgrunn fra hotellbransjen, men at han har jobbet lenge med sprøytestøyping.
Sergey Weber (t.v.) og Branislav Kmet er rekruttert til Pla-Mek i løpet av det siste halvåret fra andre deler av industrien på Sunnmøre. Her programmerer de en maskin som lager beskyttelsesrør til fjellsikring. Kmet bor i Ålesund og forteller at han har bakgrunn fra hotellbransjen, men at han har jobbet lenge med sprøytestøyping. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

En selvkjørende truck, såkalt AGV, kjører bort til reolen med kasser, løfter gaffelen, plasserer den inn under kassen, løfter den ut før den kjører kassen med plastdeler videre mot møbelindustrien.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.