SKIP

150 ansatte må gå - slutt for verft i Flekkefjord

Skipsverftet Simek i Flekkefjord
Skipsverftet Simek i Flekkefjord Foto: Simek
6. juni 2018 - 14:42
Skipsverftet Simek i Flekkefjord begjærer oppbud. Verftet har slitt de siste årene, og et stort antall ansatte er allerede sagt opp.
 

– Det er selvfølgelig trist å måtte avslutte på dette viset med et selskap som rakk å passere en alder av 50 år, sier administrerende direktør og eier Øyvind Iversen til Avisen Agder.

Verftet har til den siste tiden arbeidet med forskjellige løsninger, men har ikke kommet i mål med dette, ifølge avisen. I september i fjor ble det kjent at verftet måtte si opp alle sine 150 ansatte som følge av at ordreboken var tom fra påsketider av.

– Det har de siste årene vært tungt å drive og Simek er påførte store tap. Det startet for alvor med leveringen av en mellomstor plattformbåt på våren 2015 der reder gikk fra kontrakten og Simek måtte realisere et stort tap, sier Iversen.

Han takker alle de ansatte gjennom årene selskapet har vært i drift.

– Vi tror også at det har vært en grei og trivelig arbeidsplass, noe som vel er dokumentert med en svært trofast og stabil arbeidsstokk. En stor takk til alle som har stått på i alle disse årene, sier Iversen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.