Vil bygge 47 vindturbiner – omkranset av fem nasjonalparker

På et fjellplatå i Vågå planlegger Fred Olsen Renewables å sette opp 47 vindturbiner og en solpark på mer enn 20 kvadratkilometer totalt. Motstanden er stor.

Det planlegges en massiv utbygging av et vind- og sol-kraftanlegg i Vågå kommune. Her fra Vågåmo.
Det planlegges en massiv utbygging av et vind- og sol-kraftanlegg i Vågå kommune. Her fra Vågåmo. Foto: Geir Olsen/NTB/VG
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
25. jan. 2024 - 08:04

– Dette området er hjertet i Fjell-Norge. Det er klart vi ikke skal ødelegge dette området, sier Ola Iver Røe, leder i Vågå SV til NRK.

Han er blant dem som reagerer kraftig på Fred Olsen Renewables sine planer på dette fjellplatået.

Det aktuelle området hvor den planlagte vind- og solparken skal stå er omkranset av nasjonalparkene Jotunheimen, Breheimen, Reinheimen, Dovrefjell og Rondane.

– Når klimamålene

Forretningsutvikler Gaute Tjensvoll i Fred Olsen Renewables, som står bak planane, sier at han forstår bekymringene. Likevel mener han en slik energipark med både vind- og solkraft, gir høy verdiskaping.

– Vind- og solkraft gir mye høyere verdiskaping per areal enn skogdrift, derfor er det naturlig med en omstilling som prioriterer vern og restaurering av en knapp skognatur. Samtidig kan en prosent av fjellnaturen vår bidra til at vi når klimamålene, sier Tjensvoll til NRK

I dette området er det planlagt at Davvi vindpark skal bygges.
Les også

Sier nei til vindkraftverk – kan velte elektrifisering av Melkøya

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.