ELBIL

Vi prøvekjørte Audi RS E-Tron GT

Slik er den villeste utgaven av Audis nye versting-elbil.

3. mars 2021 - 00:01

Du kan se hele podkasten som video øverst i artikkelen, eller bare lyden i spilleren rett over. Husk også å abonnere på podkasten i din favoritt-app, se mer info nedenfor.

Audi lanserte nylig sin heftigste elbil, E-Tron GT, og kort tid etter var bilen på besøk i Norge. Vi fikk anledning til å prøvekjøre bilen en kort stund 19. februar.

Versjonen vi kjørte er toppmodellen med ekstra mye hestekrefter, kalt RS E-Tron GT. I denne podkasten deler vi våre førsteinntrykk og umiddelbare tanker om bilen. 

Bilen er bygget på samme plattform som Porsche Taycan, har batteri med 85 kilowattimer tilgjengelig kapasitet, firehjulstrekk, og er bygget på 800 volts arkitektur som blant annet gjør det mulig å lade den raskt. 

E-Tron GT koster fra 900.000 kroner, og har en samlet motoreffekt på 350 kilowatt. RS-versjonen som vi kjørte har inntil 475 kilowatt – nesten 640 hestekrefter – og koster nesten 1,3 millioner kroner.

Lydutgaven av denne ukens podkast er redigert til å være litt kortere enn videoutgaven. Du kan også se flere bilder av bilen under denne artikkelen.

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Les også

Automatisk hurtiglading stadig mer tilgjengelig, men ikke for alle

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.